De efficiënte ferry overtocht van Fukuoka naar Busan: alternatief voor het vliegtuig

De efficiënte ferry overtocht van Fukuoka naar Busan: alternatief voor het vliegtuig

Als het gaat om het reizen tussen Japan en Zuid-Korea, is de JR Kyushu Beetle Jet Ferry vanuit de havenstad Fukuoka naar Busan, en vice versa, een populaire keuze voor zowel zakenreizigers als toeristen. Deze overtocht biedt een handige en efficiënte manier om de twee buurlanden te verbinden, met een scala aan voordelen voor reizigers. In dit blog neem ik – Business Travel Consultant Femke – je mee in de in’s en out’s van de ferry overtocht van Fukuoka naar Busan!

Comfort en voorzieningen aan boord van de JR Kyushu Beetle Jet Ferry

De JR Kyushu Beetle Jet Ferry is een Japanse draagvleugelboot tussen Busan en Fukuoka, welke is ontworpen om reizigers een comfortabele reiservaring te bieden. Moderne faciliteiten, ruime zitplaatsen en diverse voorzieningen, waaronder restaurants, cafés, lounges en zelfs belastingvrije winkels, zorgen voor een prettige reis. Tevens is er gratis WI-FI aan boord en voldoende USB oplaadpunten, zodat de reistijd eventueel ook kan worden benut om te werken.

De efficiënte ferry overtocht van Fukuoka naar Busan: alternatief voor het vliegtuig

Flexibele en snelle manier van vervoer

Eén van de grootste voordelen van de ferry overtocht van Fukuoka naar Busan is de frequentie van afvaarten. De veerboot vertrekt meerdere keren per dag, wat zorgt voor een grote mate van flexibiliteit in reisschema’s. Bovendien biedt de veerboot een aanzienlijke reistijd, die vaak concurreert met vluchten tussen Fukuoka en Busan. Met een gemiddelde overtocht van ongeveer drie tot vier uur, afhankelijk van de weersomstandigheden, is de veerboot een snelle en praktische manier om te reizen. Ook niet onbelangrijk zijn de adembenemende uitzichten!

De ferry terminals bevinden zich niet ver uit het centrum, waardoor je geen lange reistijd hebt naar een luchthaven. Daarnaast heeft de ferry minder strenge bagagevoorwaarden en zijn de douaneformaliteiten gemakkelijk, wat de inchecktijd verkort.

Vervoer naar de ferry terminals

De Busan International Passenger Terminal ligt op zo’n tien minuten lopen naar het KTX (bullet) treinstation. Vanuit dit tation reis je in 2 uur en 15 minuten tussen Busan naar Seoul. In de taxi zeg je “Busan Gugje Yeogaeg Teomineol”.

Hakata Port International Terminal in Fukuoka (Chuo Wharf) is binnen twintig minuten te bereiken met de bus vanuit Hakata station (lijn 88) en Tenjin station (lijn 80). Met de taxi ben je er binnen 10 minuten, vraag de chauffeur te rijden naar “Hakata-ko Kokusai Taaminaru”.

 Is mijn reis per ferry of per vliegtuig goedkoper?

In sommige gevallen kan de ferry overtocht van Fukuoka naar Busan een goedkopere optie zijn dan vliegen, vooral als je rekening houdt met de kosten van het vervoer van en naar luchthavens en eventuele bagagekosten op vluchten. Voor een enkele reis betaal je zo’n 16,000 yen per volwassene, exclusief fuel surcharge, international tourist tax en terminal usage tax. Hiervoor betaal je omgerekend zo’n 30 euro. Elke passagier mag 20KG aan bagage meenemen, voor een kleine toeslag zelfs 30KG. Voor de business class betaal je 5,000 yen extra. Naast onder andere ruime stoelen, snacks en drankjes, heb je voorrang bij het ontschepen.

Good to know!

  • Visum aanvraag: Buitenlanders zonder visum moeten minstens 72 uur voor vertrek van de ferry overtocht van Fukuoka naar Busan een K-ETA aanvragen. Let op: je wordt niet aan boord van het schip toegelaten als je aanvraag onvolledig is op het moment van inchecken.
  • Bezoek Korea Jaar: ter herdenking van “Bezoek Korea Jaar (2023 ~ 2024)” zijn 22 landen, waaronder Nederland, van 1 april 2023 tot 31 december 2024, tijdelijk vrijgesteld van het aanvragen van K-ETA.
  • Wees op tijd bij de incheck- en immigratieprocedures van de havens: Deze sluiten bij elke haven 30 minuten voor de vertrektijd. De check-in procedure duurt in Hakata/Fukuoka minstens 45 minuten en in Busan 60 minuten, dus kom ruim op tijd naar de terminal!
  • Fluctuatie in beschikbaarheid, kosten en reistijd: Houd er rekening mee dat de beschikbaarheid, kosten en reistijd van de ferry kunnen variëren, dus laat je reis vooraf door ons organiseren!

Zoals je leest is de ferry overtocht van Fukuoka naar Busan zoveel meer dan alleen een overtocht van A naar B. De ferry overtocht biedt niet alleen een efficiënte verbinding tussen Japan en Zuid-Korea, maar geeft je ook de unieke kans om de schoonheid van de zee, de kustlijnen en het samenspel van twee fascinerende culturen te ervaren. Als je op zoek bent naar een avontuurlijke, kostenbesparende en adembenemende manier om te reizen tijdens jouw zakenreis, dan is deze overtocht een uitstekend alternatief voor het vliegtuig. Bedankt voor het meereizen in dit blog, en ik hoop dat je overweegt om deze bijzondere ferrytocht eens te ervaren.

En vergeet dan ook zeker niet de CO2-uitstoot van je reis te compenseren bij de ferry overtocht van Fukuoka naar Busan! Bij Uniglobe Alliance Travel bieden we namelijk de mogelijkheid om de CO2-uitstoot van jouw zakenreis automatisch te berekenen en te compenseren. Wil je hier meer over weten? Kijk dan hier hoe wij voor jouw organisatie eenvoudig de CO2-uitstoot compenseren.

Travel Well!

Femke van de Sande
Business Travel Consultant

 

Start typing and press Enter to search