Onze visie op MVO en duurzaamheid.

Uniglobe Alliance Travel streeft ernaar alle diensten en activiteiten te optimaliseren ten behoeve van een betere planeet.

mvo
U

Uniglobe Alliance Travel streeft ernaar alle diensten en activiteiten te optimaliseren ten behoeve van een betere planeet. Wij stellen alles in werking om onze reputatie als belangrijke marktspeler in de zakelijke reisbranche te handhaven door de implementatie van vier belangrijke pijlers:

  • Reductie en compensatiebeleid onder andere middels onze samenwerking met Climate Neutral Group
  • Bijdrage aan de Sustainable Development Goals
  • Partnerschap bij MVO Nederland en uitgebreide aandacht voor een duurzaam kantoormilieubeleid
  • Ondersteuning van meerdere maatschappelijke doelen

CO2-compensatieprogramma

Wij werken samen met een van de meest toonaangevende organisaties op het gebied van klimaatverandering en klimaatcompensatie: ‘Climate Neutral Group’ (CNG). Door deze samenwerking kunnen we onze klanten op een milieubewuste wijze laten reizen en direct een oplossing bieden voor het verminderen van de impact van zakenreizen. Sinds 2021 hebben wij een directe koppeling met CNG in onze systemen. Op deze wijze bieden wij de mogelijkheid aan onze klanten om direct de CO2-uitstoot van hun reis op de factuur te tonen en te compenseren.

De uitstoot wordt gecompenseerd middels klimaatprojecten die CO2-uitstoot  reduceren en/of compenseren en daarnaast bijdragen aan de Sustainable Development Goals (SDG’s). Deze door CNG geselecteerde projecten zijn zorgvuldig en volgens de strengste kwaliteitscriteria geselecteerd.

Managing Director Rob Jansen vertelt u in de hiernaast getoonde video graag meer over hoe wij voor u CO2 compenseren met ons eigen duurzaamheidsproject. Benieuwd naar meer informatie? Bekijk dan ook eens onze CO2-compensatiepagina! 

Bronzen EcoVadis medaille

Wij hebben een bronzen EcoVadis medaille toegekend gekregen voor onze inspanningen rondom Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en duurzaamheid!

EcoVadis is een internationaal onafhankelijk bureau dat de duurzaamheidsprestaties van bedrijven beoordeelt op onder andere het gebied van milieu, arbeidsomstandigheden, inkoop en ethiek. EcoVadis heeft inmiddels een wereldwijd netwerk van meer dan 85.000 beoordeelde bedrijven, waar wij trots deel van uitmaken!

csr-2023

Sustainable Development Goal (SDG) 13: Klimaatactie!

De SDG’s zijn zeventien doelen om een betere plek te maken van de wereld in 2030. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis.

Wij hebben Sustainable Development Goal nr. 13  “klimaatverandering aanpakken” als dreamgoal opgenomen in onze duurzaamheidsstrategie. Want wij willen niet alleen compenseren maar ook actief meehelpen aan een wereld waar ook volgende generaties van kunnen blijven genieten.

Duurzaamheidsambassadeurs

Om duurzaamheid top of mind te houden binnen onze organisatie hebben wij een team van duurzaamheidsambassadeurs aangesteld die zorgdragen voor:
• Het monitoren van de duurzaamheidsstrategie
• Het coördineren van interne en externe acties
• Interne en externe verslaglegging
• Het ontplooien van nieuwe activiteiten
• Onderhoud netwerk MVO Nederland

Voor vragen over ons duurzaamheidsbeleid of om ons complete kwaliteitshandboek op te vragen kunt u contact opnemen met contact@uniglobealliancetravel.nl

shutterstock_204774604

Start typing and press Enter to search