Waarom het boeken van een vliegticket via een ANVR-reisbedrijf verstandig is

Waarom het boeken van een vliegticket via een ANVR-reisbedrijf verstandig is

Dit artikel is op 25 augustus 2022 gepubliceerd door de ANVR.

Op websites van online vliegticketaanbieders maar ook in b.v. reiswinkels kan je vliegtickets kopen. In vergelijking met rechtstreeks boeken bij de airline krijg je daar wel wat extra voor, zeker als de website, reiswinkel, zelfstandige reisagent of reisorganisator aangesloten is bij de ANVR. Let daar dus goed op. Wij zetten de argumenten om via een ANVR-bedrijf een vliegticket te boeken even op een rij.

1Keus

Een ANVR-vliegticketaanbieder is onafhankelijk, biedt alle luchtvaartmaatschappijen aan, vergelijkt en vertelt ook dat de ene luchtvaartmaatschappij voor jouw bestemming veel verstandiger/goedkoper/sneller is dan een andere.  Dat gaan luchtvaartmaatschappijen op hun website echt niet vertellen. Een ANVR-vliegticketaanbieder kan ook combinaties van airlines aanbieden. Lang niet alle bestemmingen zijn  immers rechtstreeks te bereiken. Op basis van je reisschema kan een ANVR vliegticketaanbieder je heen een andere luchtvaartmaatschappij adviseren dan op de terugweg. Ook daar zullen luchtvaartmaatschappijen je niet op wijzen. ANVR-vliegticketaanbieders doen dit wel en hebben hiervoor zeer intelligente zoek-algoritmes, zodat ze de beste tarieven en tariefcombinaties voor jou kunnen vinden.

2. Meer dan alleen de vlucht

Via een ANVR-vliegticketaanbieder kan je vaak aanvullend een hotel en/of huurauto e.d. regelen. Je boekt dan in één keer je hele reis, en niet alleen een vlucht. Daarnaast biedt een ANVR-vliegticketaanbieder een relevant aanbod van aanvullende diensten zoals reis- en annuleringsverzekeringen.

3. Speciale tarieven

ANVR-vliegticketaanbieders verkopen miljoenen tickets vaak ook in andere landen. Zij onderhandelen met hoofdkantoren van luchtvaartmaatschappijen en voeren zo regelmatig acties waarbij ze met een luchtvaartmaatschappij afspreken dat ze speciale actie-prijzen/voorwaarden mogen hanteren voor bepaalde periodes of bestemmingen die niet door de luchtvaartmaatschappij zelf worden aangeboden.

4. Gemak

Het boeken bij een Nederlandse ANVR-vliegticketaanbieders is wel zo gemakkelijk. Afgezien van enkele Nederlandse airlines, moet je bij andere airlines vrijwel altijd in een vreemde taal boeken en betalen, met het risico van fouten in de boeking waardoor je ticket ongeldig kan worden verklaard. Bij ANVR vliegticketaanbieders kan je gewoon met iDeal betalen. Bij de meeste buitenlandse luchtvaartmaatschappijen is dit niet mogelijk.

5.  Hulp wanneer het misgaat

Een ANVR-vliegticketaanbieder heeft veel contacten met luchtvaartmaatschappijen en weet als geen ander hoe een klant bij wijziging/annulering zijn geld terug moet krijgen. Voor Nederlandse airlines lijkt dat niet zo moeilijk maar bij een airline uit Azië, Afrika of Zuid-Amerika is dat best ingewikkeld.

6. ANVR: dus extra zekerheid

ANVR-vliegticketaanbieders bestaan echt (geen fake-website). Je kan bij klachten naar de Geschillencommissie Reizen, en ze hebben een gecontroleerde aansprakelijkheidsverzekering. Voor de verkoop van pakketreizen zijn ze aangesloten zijn bij een garantiefonds. ANVR checkt dit allemaal. Voor jouw zekerheid en geruststeling. Let dus op het ANVR-logo.

Bron: ANVR. Waarom het boeken van een vliegticket via een ANVR-reisbedrijf verstandig is.

Start typing and press Enter to search