Op zakenreis naar Washington D.C.: imposante Capitool

Tips voor jouw zakenreis naar Washington D.C.

Washington D.C. is de hoofdstad van de Verenigde Staten en telt ruim 700.000 inwoners. De stad is het politieke hart van het land, de plek waar de president woont en waar de regering gehuisvest is. Ieder gebouw in deze unieke stad ademt historie en cultuur en de hippe wijken zijn niet te missen. Daarnaast is de stad ook rijk aan vele (internationale) bedrijven en daarom een belangrijke wereldwijde zakenbestemming. In dit blog deel ik, Anne-Marie – Manager Operations Arnhem, waardevolle tips omtrent bereikbaarheid, hotelovernachtingen, bleisure en zakendoen in Washington. Follow me to D.C…

Tips voor jouw zakenreis naar Washington D.C. in Amerika.

Bereikbaarheid van Washington D.C.

Vliegreis

Washington heeft drie luchthavens: Dulles International Airport, Ronald Reagan National Airport en Baltimore Airport. Vanuit Amsterdam is er een dagelijkse, rechtstreekse verbinding naar Dulles International, ook zijn er goede mogelijkheden met een overstap. Voor alle reizen naar of via de Verenigde Staten is het verplicht om van te voren een Electronic System for Travel Authorization (ESTA) aan te vragen. De kosten bedragen ongeveer €15 en na goedkeuring is de ESTA twee jaar geldig. Dulles International Airport ligt 40 km ten westen van het centrum van Washington. Vanuit de luchthaven kun je op verschillende manieren naar het centrum reizen:

  • Taxi. Op de luchthaven is er een taxistandplaats waarbij je zonder te reserveren een taxi kunt krijgen. Wil je helemaal zorgeloos reizen dan kunnen wij uiteraard ook van te voren een privé transfer voor je regelen.
  • Autohuur. Uiteraard is het ook mogelijk om een auto te huren vanaf de luchthaven. Alle grote verhuurmaatschappijen hebben een kantoor op deze luchthavens. Wij kunnen je een voorstel sturen met verschillende mogelijkheden voor de autohuur, passend bij jouw wensen.
  • Bus. Er is bus-service tussen Dulles International Airport en het metrostation Wiehle-Reston East. Vanuit hier kun je de directe metrolijn, Silver Line, nemen naar het centrum van Washington. De totale reistijd omvat ongeveer een uur.

In de stad

In de stad kun je je op verschillende manieren verplaatsen. Zo kun je gebruik maken van de taxi’s door deze van te voren te reserveren of aan te houden op straat (mits ze vrij zijn). Ook kun je gebruik maken van Uber, Lyft en Via (via een app). Washington heeft ook een zeer goed metronetwerk, waardoor je jezelf makkelijk kunt verplaatsen in de stad.

Sleep well in Washington!

In Washington verblijf je natuurlijk in één van de vele hotels die de stad rijk is. Het is goed om van te voren uit te zoeken in welk deel van de stad je moet zijn, zodat wij voor een hotel in de buurt van jouw business meetings kunnen zoeken. De meeste hotels bevinden zich rondom Dupont Circle, Downtown en het Witte Huis.

Hotel Zena ****: Dit moderne, boutique hotel in het centrum heeft alles wat een zakenreiziger nodig heeft. De moderne kamers zijn van alle gemakken voorzien, waaronder een koelkast en een koffiezetapparaat. Het hotel beschikt over een zwembad en een lounge op het dak, waarvan je een mooi uitzicht over de stad hebt. Ook beschikken ze over een restaurant en een fitnesscenter waar gasten gebruik van kunnen maken. Toffe extra: dit hotel beschikt over een kunstgalerij!

Source: Hotel Zena – Washington D.C.Hotel Zena is amazing hotel to stay during your business trip to Washington!

Hamilton Hotel ****: Dit statige hotel ligt in down town Washington, op 600 meter van het Witte Huis. De kamers zijn smaakvol ingericht en beschikken over een flatscreen-tv, koffiezetapparaat en koelkast met minibar. In het hotel zitten een restaurant, een cocktailbar en een Starbucks filiaal. Voor of na je werkdag kun je gebruik maken van het fitnesscentrum welke 24/7 geopend is.

Source: Hamilton Hotel – Washington D.C.Looking for a hotel to stay during your business trip? Maybe the Hamilton is something for you!

The Westin Washington D.C. City Center ****: Een prachtig, modern hotel in het hart van de stad, op 700 meter van het Witte Huis. De luxe kamers zijn voorzien van Heavenly bedden (extreem comfortabel). In het hotel bevinden zich een restaurant en een bar. Ook is het hotel voorzien van een fitnesscentrum en meerdere meeting- en eventmogelijkheden.

Source: The Westin Washington D.C. City CenterSleep well at The Westin Washington D.C. City Center during your business trip!

Riggs Washington D.C.*****: dit prachtige vijfsterrenhotel bevindt zich in het voormalige Riggs National Bank gebouw en is gelegen in het centrum van Washington: een grote favoriet van vele zakenreizigers. De kamers zijn smaakvol ingericht en zijn van alle gemakken voorzien. In het hotel zit een restaurant en in de kelder een cocktailbar. Ook voor evenementen is dit hotel zeer geschikt, het hotel heeft een prachtige evenementenruimte op het dak van het hotel. Prachtig uitzicht verzekerd!

Source: Riggs Washington D.C.Riggs Washington D.C.: when you wanna go for that high-end luxurious stay during your business trip.

Tips voor zakendoen in Washington D.C.

Deze tips en weetjes komen goed van pas tijdens jouw zakelijke ontmoetingen in Washington:

  • Tijd is geld: Amerika kent een individualistische cultuur, gericht op de korte termijn. Het motto is: tijd is geld!
  • Prestatiegericht: In Amerika tellen de prestaties en resultaten, wees hier niet te bescheiden over. Durf jezelf te verkopen!
  • Toegankelijk: Zakendoen gaat op een joviale en vlotte manier, vaak word je al snel met de voornaam aangesproken.
  • Amerikaans Engels: Amerikaans Engels is anders dan Brits Engels, zo kunnen woorden anders zijn of worden ze net iets anders uitgesproken. Het is goed om na jouw gesprek na te gaan of je alles goed begrepen hebt, zo kunnen misverstanden voorkomen worden.
  • Kleding: Formele kleding wordt zeer gewaardeerd en zal een goede eerste indruk maken.
  • Complimenteus: Amerikanen geven erg veel complimenten. Dit kan voor een Nederlander wat overweldigend zijn. Om een goede indruk te maken kun je (vaak) reageren met ‘thank you’ of ‘please’ en uiteraard zelf ook de nodige complimenten uitdelen!
  • Contactpersoon: Zorg ervoor dat je met de juiste persoon het gesprek ingaat. Het is gebruikelijk dat managers de beslissingen nemen, zonder te overleggen met de rest van het team.

Bleisure in Washington D.C.

Mocht je tijd over hebben dan is het zeker een aanrader om eropuit te gaan in de stad. Wij geven je een aantal must do tips die je zeker niet mag missen tijdens jouw bezoek aan deze wereldstad!

  • The White House: misschien wel het meest bekende gebouw van de Verenigde Staten, het spectaculaire huis waarin de president woont. Dit iconische gebouw zal gegarandeerd voor altijd een indruk op je achterlaten ondanks dat niet-Amerikanen hier niet naar binnen mogen.
  • Washington Monument: deze obelisk (gedenknaald) is met zijn 169 meter de hoogste obelisk ooit gebouwd. Het monument is gebouwd voor de eerste president van de Verenigde Staten; George Washington. Het gebouw is toegankelijk voor bezoekers en biedt een mooi uitzicht over alle kanten van de stad, wanneer je de top van de obelisk hebt bereikt.
  • Het Capitool: het politieke hart van de stad, hier zitten de Senaat en huis van Afgevaardigden gevestigd. Daarnaast zorgen de afmetingen en de architectuur van dit bouwwerk voor een imponerend gebouw. Het Capitool is wél te bezoeken voor niet-Amerikanen en biedt verschillende begeleide tours.
  • Segway tour: al lopend de vele bezienswaardigheden van de stad bezoeken, kan nogal tijdrovend zijn. Vooral als je een reis maakt met een zakelijk doel. Een tour per segway is dan perfect om in een kortere tijd verschillende bezienswaardigheden af te tikken!

Wist u dat… er in Washington geen gebouw hoger mag zijn dan het Capitool? Daarom zie je er, in tegenstelling tot veel andere grote Amerikaanse steden, geen wolkenkrabbers en ander hoge gebouwen (het Washington Monument uitgezonderd).

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een zakenreis of een groeps- of incentive reis naar Washington D.C.? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Travel Well!

Anne-Marie Koopmans,
Manager Operations Arnhem

Start typing and press Enter to search