Met de ferry op zakenreis naar Engeland

Met de ferry op zakenreis naar Engeland

Engeland is voor veel organisaties een belangrijke zakenreisbestemming en wordt veelal per vliegtuig of trein aangedaan. Echter, is Engeland ook over het water heel goed bereikbaar! Stap of rijdt aan boord van één van de ferries die naar de UK varen. De vertrekhavens zijn makkelijk bereikbaar vanaf Rotterdam, IJmuiden of Hoek van Holland. Eenmaal aan boord ga je op zoek naar je hut, waarna de ontspannen reisbeleving start! In dit blog neem ik – Mariska den Hartogh – Business Travel Consultant-  je mee in de diverse ferry mogelijkheden voor jou (zaken)reis naar Engeland.

Snel, veilig en comfortabel Hoek van Holland – Harwich

De relatief korte en goedkoopste overtocht is van Hoek van Holland naar Harwich met de Stenaline. Er zijn twee afvaarten per dag op deze route: een dag en een nachtverbinding. Aan boord vind je hutten in diverse categorieën met ensuite faciliteiten. De Superior en Deluxe hutten hebben overigens een hoger ervaringsniveau, zoals een welkomstdrankje, gevuld koelkastje, kingsize bed en gratis Wi-Fi. Harwich is de toegangspoort tot Engeland, vanaf waar steden als Cambridge en Londen centraal liggen binnen een straal van twee uur rij-afstand.

Om flexibiliteit te bieden kunnen er, naast de verschillende hut-categorieën, ook verschillende klassen geboekt worden:

  • Economy: voordeligste wijzigbaar tegen kosten tarief.
  • Flexi: wijzigbaar tarief en geen annuleringskosten tot 24 uur voor vertrek.
  • Premium: versneld in- en ontschepen, kosteloos wijzigen en annuleren tot 2 uur voor vertrek.

Source: Stenaline, Flyliedutch / Arnoud LievenseMet de ferry op zakenreis naar Engeland - Stenaline

Ontspannen reizen van IJmuiden naar Newcastle

De route IJmuiden – Newcastle wordt in de volksmond ook wel de Amsterdam-Schotland overtocht genoemd. Na het aanmeren in Newcastle rij je namelijk binnen een uurtje naar het prachtige Schotland, ideaal! De DFDS schepen die tussen IJmuiden en Newcastle varen worden ook wel cruiseschepen genoemd, vanwege de indrukwekkende entertainment- en vrijetijdsmogelijkheden. Denk aan heerlijke restaurants, gezellige bars, duty free shoppen en comfortabele hutten in diverse categorieën. Iedereen wordt verwend tijdens deze overtocht. Een relaxte start van jouw zakenreis en zo is de tocht van 16 uur en 45 minuten in een wenk voorbij 😉

Er is op deze route één afvaart per dag en de tarieven van de DFDS zijn overigens flexibel te boeken.

Source: DFDS

Met de ferry op zakenreis naar Engeland - DFDS

Van haven naar haven, Rotterdam – Hull

Vaar de nacht in vanuit de grootste haven van Europa richting Hull met P&O ferries. Aan boord is er voldoende vertier! Na een lekker diner, kun je een relaxen in één van de bioscopen waarna je overnacht in je persoonlijk ensuite-hut. De ferry vertrekt dagelijks om 21.00 uur en duur ongeveer 12 uur. Zo sta je de volgende ochtend fris en fruitig in de haven van Hull! De steden Leeds, Manchester en Liverpool zijn vanaf hier goed te bereiken. P&O Ferries biedt diverse tarieven aan van extra voordelig tot volledig flexibel.

Source: P&O Ferries

Met de ferry op zakenreis naar Engeland - P&O Ferries

Met de autotrein via de Eurotunnel

Indien je geen zeebenen hebt is er ook altijd nog een mogelijkheid om via de Eurotunnel per autotrein te reizen. Dit is een unieke, dubbele tunnel onder het Engelse kanaal en verbindt Folkestone en Calais met elkaar. In slechts 35 minuten sta je aan de overkant middels een zeer frequente dienstregeling (tot vier vertrektijden per uur). Flexiplus reizigers kunnen relaxen en genieten van gratis verfrissingen, snacks, kranten en Wi-fi in de speciale Flexiplus lounge.

Na aankomst in Folkestone in Engeland kun je in twee uur door reizen naar Londen. Qua snelheid wint de tunnel het uiteraard van de ferry en het is een zeer prettige manier van reizen!

Met de ferry op zakenreis naar Engeland - Eurotunnel

Belangrijke informatie voor jouw reis

  • Er kan alleen met een geldig paspoort gereisd worden;
  • Bellen en internetten in het Verenigd Koninkrijk kunnen duurder zijn;
  • Bij een kort verblijf kun je met een geldig Nederlands rijbewijs autorijden. Een internationaal rijbewijs is niet nodig;
  • Neem een groene kaart of ander verzekeringsbewijs mee in de auto;
  • Gebruik bij tijdelijke uit/invoer van handelsmonsters, tentoonstellingsmateriaal en beroepsmateriaal een ATA-Carnet om oponthoud aan de grens te beperken;
  • Indien je commerciële goederen en/of verhuisgoederen vervoert, dient een overtocht via vracht geboekt te worden. Dit geldt tevens voor transportbussen.

Uiteraard kunnen CO2-uitstoten gecompenseerd worden. Ben je van plan in 2023 een businesstrip per ferry naar Engeland te plannen? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag bij het realiseren van een zorgeloze zakenreis!

Start typing and press Enter to search