(Nog) niet op reis? Tips om in beweging te blijven tijdens het thuiswerken!

Tips om in beweging te blijven tijdens het thuiswerken!

Als Business Travel Consultant zit plannen, zoeken, boeken en snel schakelen in ons bloed! Uiteraard kan dit zoals nu vanuit huis maar zit ook ik, Mariska den Hartogh, liever samen met mijn collega’s in de flow van onze gezellige kantoortuin. Snel even overleggen, kennis delen, kopje koffie halen voor elkaar en even naar buiten tijdens de lunchpauze. Voor velen herkenbaar!

Ondanks dat wij als Business Travel Consultants gewend zijn onze dagen al bellend, mailend en surfend door te brengen, ben ook ik vaker in gesprek met mijn beeldscherm, heb ik een tweeling van 10 jaar die les krijgt via Zoom en zit mijn man hele dagen in videomeetings. Zoals Arjan Lubach al zei, er heeft nog nooit zo vaak in Nederland geklonken: “Zie je mij? Hoor je mij?”

Van die stoel af!

Door al het thuiswerken loopt en/of fietst iedereen veel minder en is de schermtijd flink gestegen. Te lang doorwerken en te veel zitten ligt op de loer. En dat terwijl lang stilzitten en te weinig bewegen gevolgen kan hebben voor je gezondheid. Zelf probeer ik af en toe lopend te bellen en heen en weer te lopen naar de keuken voor een verse kop thee. En uiteraard neem ik de trap regelmatig in een hoog tempo wanneer de kinderen hulp vragen bij hun schoolwerk. In de pauze even een frisse neus halen mag ook niet ontbreken.

Zitloze werkdag

Gemiddeld zit de thuiswerker zo’n 7 uur per dag, hierdoor kun je sneller vermoeid raken en zorgt het voor een trage stofwisseling. Ook verhoogt het de kans op hart- en vaatziekten. Een van onze vaste klanten organiseerde daarom op 21 januari jl. samen met hun partner Sitness een Zitloze Werkdag, waar wij als Uniglobe Alliance Travel aan hebben deelgenomen via een live-stream. De dag werd gestart met een gezamenlijke warming-up, waarna elke 90 minuten een video online kwam met een oefening om het zittend werken te doorbreken. Het doel van deze Zitloze Werkdag was om minimaal 25% van de werktijd te staan. En dit is mij gelukt!

Hieronder deel ik een aantal leuke, lichte en makkelijke bewegingsoefeningen om gedurende dag uit te voeren.

  • Rug-rekoefening: schouders naar achteren en je rug hol trekken (2×10)
  • Arm-strekoefening: armen naar voren en naar links, dan naar voren en naar rechts (2×10)
  • Rug-oefening: stoel met gestrekte armen naar achteren afduwen tegen je bureau, lichaam een beetje gebogen (1×10)

Handig om te weten is dat lichte activiteiten verspreid over de dag een positievere invloed op je lichaam hebben dan ’s avonds een uur keihard sporten. (Een extra meevaller 😉 )

Binnenkort toch op zakenreis? Wij denken met je mee!

Mocht je voor je werk toch op reis moeten, in deze uitzonderlijke periode, dan denken mijn collega’s en ik uiteraard graag met je mee naar de mogelijkheden die er wél zijn. Uiteraard houden we daarbij rekening met de geldende Corona-maatregelen. Klik hier voor meer informatie over de actuele maatregelen bij de airlines en op jouw reisbestemming.

Wist je ook dat er iedere week nieuwe blogs op onze website staan met tips en inspiratie voor zakenreizigers, over reisbestemmingen, airlines & reistrends?

Tot slot hoop ik dat iedereen een goede balans kan vinden in het vele thuiswerken. Zorg goed voor jezelf en voor elkaar!

Stay safe!

Mariska den Hartogh
Business Travel Consultant

Start typing and press Enter to search