Internationaal reisadvies en maatregelen op uw reisbestemming

Internationaal reisadvies en maatregelen op uw reisbestemming

Gaat u binnenkort op reis of wilt u weten of dit al mogelijk is? Wij hebben voor uw gemak de belangrijkste websites met informatie over de maatregelen binnen diverse landen en airlines voor u op een rij gezet. Heeft u toch nog vragen, neem dan contact op met uw Business Travel Consultant.

Maatregelen omtrent reizen

Landen en airlines stellen verschillende eisen wat betreft het toelaten van reizigers in relatie tot COVID-19. Een PCR-test, herstelbewijs of vaccinatiebewijs kunnen daar onderdeel van uitmaken.

Inreisverbod verschillende internationale landen

Voor sommige reizigers uit landen buiten de EU geldt het Europese inreisverbod. Het hangt van uw situatie af of u wel of niet naar Nederland kunt reizen. Kijk voor meer informatie op deze pagina van de Rijksoverheid of doe de checklist: Inreizen in Nederland.

Reizen naar Europese bestemmingen

Sinds juli 2021 beschikken alle landen in de EU over een groene, gele, oranje of rode kleurcode als reisadvies. Wat betekent dat reizen naar alle Europese bestemmingen mogelijk is wanneer u over een coronabewijs beschikt en de bestemming geel of groen gekleurd is. Let op: sommige landen hanteren een 2G-beleid. Dit houdt in dat alleen degene die gevaccineerd of genezen zijn van het coronavirus een coronabewijs kunnen ontvangen. Om welke landen het exact gaat, kunt u zien op deze pagina van de Rijksoverheid. Daarnaast is het ook van belang om voor uw vertrek de inreismaatregelen en eisen van uw reisbestemming te checken!

Tip: via deze website van de Rijksoverheid kunt u een checklist invullen waaruit vervolgens blijkt aan welke (corona)eisen/bewijzen u dient te voldoen om naar uw reisbestemming af te reizen en waar u aan dient te voldoen voor de terugreis naar Nederland.   

Mondmaskers

Lokale autoriteiten op uw bestemming kunnen andere regels hanteren ten opzichte van de geldende maatregelen in Nederland. Houd er onder andere rekening mee dat sommige bestemmingen en luchtvaartmaatschappijen alleen een chirurgisch mondmasker goedkeuren. Informeer daarom ruim vóór vertrek bij de luchtvaartmaatschappij welk type mondmasker u dient te dragen tijdens uw vlucht of bij aankomst op de luchthaven van uw plaats van bestemming. Er wordt verwacht dat u deze zelf meeneemt.

Maatregelen per bestemming

Wij raden u aan om kort voor vertrek te controleren welke regels er gelden op uw reisbestemming. Soms heeft u aanvullende documenten nodig. Check hiervoor de website van de Rijksoverheid of klik op de vlag van uw reisbestemming voor meer informatie.

Staat uw bestemming niet tussen deze lijst? Dan bieden de volgende websites uitgebreide informatie over reizen naar het buitenland:

Nederland Wereldwijd (via het Ministerie van Buitenlandse Zaken)
IATA Travel Centre (International Air Transport Association)

Maatregelen airlines

Gezondheidsverklaring
Alle passagiers die vanaf een Nederlandse luchthaven vliegen dienen een gezondheidsverklaring mee te nemen op zowel de heen- als terugreis. Deze vindt u via deze link. U kunt het formulier downloaden, uitprinten en zelf naar waarheid invullen. Vervolgens neemt u het mee naar de luchthaven.

Klik voor meer informatie over de geldende corona-maatregelen op het logo van de betreffende airline. Staat de airline waarmee u op zakenreis gaat er niet tussen neem dan contact op met uw Business Travel Consultant.

Let op: de weergegeven informatie op deze pagina is een aanvullende service vanuit Uniglobe Alliance Travel en goMICE. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de informatie die wordt weergegeven bij de betreffende bestemmingen en airlines.

Update: Dit blog verscheen voor het eerst op 20 juni 2020 en werd op 11 november 2021 geactualiseerd met nieuwe informatie.

Start typing and press Enter to search

Click to Hide Advanced Floating Content