Internationaal reisadvies en maatregelen op uw reisbestemming

Internationaal reisadvies en maatregelen op uw reisbestemming

Gaat u binnenkort op reis of wilt u weten of dit al mogelijk is? Wij hebben voor uw gemak de belangrijkste websites met informatie over de maatregelen binnen diverse landen en airlines voor u op een rij gezet. Heeft u toch nog vragen, neem dan contact op met uw Business Travel Consultant.

Maatregelen omtrent reizen

Landen en airlines stellen verschillende eisen wat betreft het toelaten van reizigers in relatie tot COVID-19. Een PCR-test, herstelbewijs of vaccinatiebewijs kunnen daar onderdeel van uitmaken.

Inreizen vanuit verschillende internationale landen

Sinds 17 september 2022 is de verplichting om een test-, herstel- of vaccincatiebewijs te hebben vervallen voor mensen die naar Nederland vanuit de EU/Schengen, alsook landen buiten de EU/Schengen. Note: het Verenigd Koninkrijk is geen EU/Schengenland.

Kijk voor meer informatie over de regels omtrent inreizen in Nederland op deze pagina van de Rijksoverheid.

Reizen naar Europese bestemmingen

Sinds juli 2021 beschikken alle landen in de EU over een groene, gele, oranje of rode kleurcode als reisadvies. Wat betekent dat veilig reizen naar alle Europese bestemmingen mogelijk is wanneer u over een coronabewijs beschikt en de bestemming geel of groen gekleurd is.

Om welke landen het exact gaat, kunt u zien op deze pagina van de Rijksoverheid. Daarnaast is het ook van belang om voor uw vertrek de inreismaatregelen en eisen van uw reisbestemming te checken. Via deze pagina van de Rijksoverheid kunt u per reisbestemming het reisadvies en daarbij behorende coronaregels of veiligheidsrisico’s checken.

Mondmaskers

Lokale autoriteiten op uw bestemming kunnen andere regels hanteren ten opzichte van de geldende maatregelen in Nederland. Houd er onder andere rekening mee dat sommige bestemmingen en luchtvaartmaatschappijen alleen een chirurgisch mondmasker goedkeuren. Informeer daarom ruim vóór vertrek bij de luchtvaartmaatschappij welk type mondmasker u dient te dragen tijdens uw vlucht of bij aankomst op de luchthaven van uw plaats van bestemming. Er wordt verwacht dat u deze zelf meeneemt.

Maatregelen per bestemming

Wij raden u aan om kort voor vertrek te controleren welke regels er gelden op uw reisbestemming. Soms heeft u aanvullende documenten nodig. Check hiervoor de website van de Rijksoverheid of klik op de vlag van uw reisbestemming voor meer informatie.

Staat uw bestemming niet tussen deze lijst? Dan bieden de volgende websites uitgebreide informatie over reizen naar het buitenland:

Nederland Wereldwijd (via het Ministerie van Buitenlandse Zaken)
IATA Travel Centre (International Air Transport Association)

Maatregelen airlines

Gezondheidsverklaring
Sinds 20 april 2022 hebben passagiers die op een Nederlandse luchthaven landen geen gezondheidsverklaring meer nodig.

Klik voor meer informatie over de geldende coronamaatregelen op het logo van de betreffende airline. Staat de airline waarmee u op zakenreis gaat er niet tussen neem dan contact op met uw Business Travel Consultant.

Let op: de weergegeven informatie op deze pagina is een aanvullende service vanuit Uniglobe Alliance Travel en goMICE. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de informatie die wordt weergegeven bij de betreffende bestemmingen en airlines.

Update: Dit blog verscheen voor het eerst op 20 juni 2020 en werd op 08 november 2022 geactualiseerd met nieuwe informatie.

Start typing and press Enter to search