Internationaal reisadvies en maatregelen op uw reisbestemming

Internationaal reisadvies en maatregelen op uw reisbestemming

Gaat u binnenkort op reis of wilt u weten of dit al mogelijk is? Wij hebben voor uw gemak de belangrijkste websites met informatie over de maatregelen binnen diverse landen en airlines voor u op een rij gezet. Heeft u toch nog vragen, neem dan contact op met uw Business Travel Consultant.

Maatregelen omtrent reizen

Landen en airlines stellen verschillende eisen wat betreft het toelaten van reizigers in relatie tot COVID-19. Een PCR-test en een Non-COVID19-verklaring kunnen daar onderdeel van uitmaken. De GGD’s in Nederland testen niet in het kader van reizen; ook geven zij geen verklaringen af. Hiervoor kunt u wel terecht bij particuliere gezondheidscentra. Zo kunt u onder andere terecht bij organisaties zoals Coronalab.eu of KLMhealthservices.com. Op deze websites kunt u precies zien wat zij kunnen betekenen voor u of de reizigers binnen uw organisatie.

Inreisverbod verschillende internationale landen

Voor sommige reizigers die naar Nederland afreizen geldt een Europees inreisverbod. Het hangt van uw situatie af of u wel of niet naar Nederland kunt reizen. Kijk voor meer informatie op deze pagina van de Rijksoverheid of doe de checklist: Inreizen in Nederland.

Verplichte negatieve sneltest & PCR-test noodzakelijk voor reizigers naar Nederland

Alle reizigers (vanaf 13 jaar) die vanuit hoogrisicogebieden per vliegtuig of schip naar Nederland reizen, dienen een negatieve NAAT(PCR)-test van maximaal 24 uur oud te laten zien bij het boarden. Of in het bezit te zijn van een negatieve sneltest van maximaal 24 uur oud bij het aan boord gaan én een negatieve NAAT(PCR)-test die maximaal 72 uur oud is bij aankomst in Nederland. Ook bij negatieve testuitslagen dient u na aankomst in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Op dag 5 na aankomst in Nederland kunt u zich opnieuw laten testen om de quarantaineduur te verkorten. Ook wanneer u reeds gevaccineerd bent tegen het Coronavirus moet u de negatieve testuitslag(en) laten zien.

Nederlanders die door een noodsituatie naar Nederland moeten reizen en niet op tijd een negatieve snel- en PCR-test kunnen regelen, kunnen zich melden bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Kijk voor meer informatie op deze pagina van de Rijksoverheid. Bent u daarnaast benieuwd op welke locaties u wereldwijd (buiten Nederland) een PCR- en sneltest kunt plannen? Kijk dan op deze pagina van de Rijksoverheid.

Mondmaskers

Lokale autoriteiten op uw bestemming kunnen andere regels hanteren ten opzichte van de geldende maatregelen in Nederland. Houd er onder andere rekening mee dat sommige bestemmingen en luchtvaartmaatschappijen alleen een chirurgisch mondmasker goedkeuren. Informeer daarom ruim vóór vertrek bij de luchtvaartmaatschappij welk type mondmasker u dient te dragen tijdens uw vlucht of bij aankomst op de luchthaven van uw plaats van bestemming. Er wordt verwacht dat u deze zelf meeneemt.

Maatregelen per bestemming

Wij raden u aan om kort voor vertrek te controleren welke regels er gelden op uw reisbestemming. Soms heeft u aanvullende documenten nodig. Check hiervoor de website van de Rijksoverheid of klik op de vlag van uw reisbestemming voor meer informatie.

Staat uw bestemming niet tussen deze lijst? Dan bieden de volgende websites uitgebreide informatie over reizen naar het buitenland:

Nederland Wereldwijd (via het Ministerie van Buitenlandse Zaken)
IATA Travel Centre (International Air Transport Association)

Maatregelen airlines

Gezondheidsverklaring
Alle passagiers die vanaf een Nederlandse luchthaven vliegen dienen een gezondheidsverklaring mee te nemen op zowel de heen- als terugreis. Deze vindt u via deze link. U kunt het formulier downloaden, uitprinten en zelf naar waarheid invullen. Vervolgens neemt u het mee naar de luchthaven.

Klik voor meer informatie over de geldende corona-maatregelen op het logo van de betreffende airline. Staat de airline waarmee u op zakenreis gaat er niet tussen neem dan contact op met uw Business Travel Consultant.

Let op: de weergegeven informatie op deze pagina is een aanvullende service vanuit Uniglobe Alliance Travel en goMICE. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de informatie die wordt weergegeven bij de betreffende bestemmingen en airlines.

Update: Deze blog verscheen voor het eerst op 20 juni 2020 en werd op 17 maart 2021 geactualiseerd met nieuwe informatie.

Start typing and press Enter to search

Click to Hide Advanced Floating Content