Internationaal reisadvies en maatregelen op uw reisbestemming

Internationaal reisadvies en maatregelen op uw reisbestemming

Wij merken dat veel van onze relaties en opdrachtgevers staan te springen om weer naar het buitenland af te reizen. Sommigen voor een zakenreis en anderen om met hun team of klanten een bezoek te brengen aan een fabriek, vestiging of juist voor teambuilding of klantbinding.

Gaat u binnenkort op reis of wilt u weten of dit al mogelijk is? Wij hebben voor uw gemak de belangrijkste websites met informatie over de maatregelen binnen diverse landen en airlines voor u op een rij gezet. Heeft u toch nog vragen, neem dan contact op met uw Business Travel Consultant.

Coronatest

Landen en airlines stellen verschillende eisen wat betreft het toelaten van reizigers in relatie tot corona. Een PCR-test en een Non-Covid19-verklaring kunnen daar onderdeel van uitmaken.

De GGD’s in Nederland testen niet in het kader van reizen; ook geven zij geen verklaringen af. Hiervoor kunt u wel terecht bij particuliere gezondheidscentra. Zo kunt u onder andere terecht bij organisaties zoals Coronalab.eu of KLMhealthservices.com. Op deze websites kunt u precies zien wat zij kunnen betekenen voor u of de reizigers binnen uw organisatie.

Mondmaskers

Lokale autoriteiten op uw bestemming kunnen andere regels hanteren ten opzichte van de geldende maatregelen in Nederland. Houd er onder andere rekening mee dat sommige bestemmingen en luchtvaartmaatschappijen alleen een chirurgisch mondmasker goedkeuren. Informeer daarom ruim vóór vertrek bij de luchtvaartmaatschappij welk type mondmasker u dient te dragen tijdens uw vlucht of bij aankomst op de luchthaven van uw plaats van bestemming. Er wordt verwacht dat u deze zelf meeneemt.

Maatregelen per bestemming

Klik op de vlag van uw reisbestemming voor meer informatie.

Staat uw bestemming niet tussen deze lijst? Dan bieden de volgende websites uitgebreide informatie over reizen naar het buitenland:

Nederland Wereldwijd (via het Ministerie van Buitenlandse Zaken)
IATA Travel Centre (International Air Transport Association)

Maatregelen airlines

Gezondheidsverklaring
Alle passagiers die vanaf een Nederlandse luchthaven vliegen dienen een gezondheidsverklaring mee te nemen op zowel de heen- als terugreis. Deze vindt u via deze link.
U kunt het formulier downloaden, uitprinten en zelf naar waarheid invullen. Vervolgens neemt u het mee naar de luchthaven.

Klik op het logo van de betreffende airline voor meer informatie over de geldende corona-maatregelen. Staat de airline waarmee u op zakenreis gaat er niet tussen neem dan contact op met uw Business Travel Consultant.

 

Let op: de weergegeven informatie op deze pagina is een aanvullende service vanuit Uniglobe Alliance Travel en goMICE. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de informatie die wordt weergegeven bij de betreffende bestemmingen en airlines.

Start typing and press Enter to search

Click to Hide Advanced Floating Content