Genieten van luxe in de Businessclass van Emirates

Reizen in de Businessclass van een Emirates A380 toestel

De meeste zakenreizigers kennen het type vliegtuig wel. Die grote, op een walvis lijkende, Airbus A380. Het grootste passagierstoestel ter wereld (in passagiersaantallen). Een groot toestel dat door zijn cabine-indelingen aan de binnenkant helemaal niet zo massaal lijkt en vergeleken met andere Airbus of Boeing vliegtuigen erg stil is. Ik, Business Travel Consultant Jizlia, vloog in 2018 zelf in de Businessclass van een A380 Emirates toestel naar Dubai. Hier bracht ik een bezoek aan het Emirates Crew Training Centre en aan deze geweldige stad. Mijn ervaringen deel ik uiteraard graag in dit blog!

Upperdeck Airbus A380

Verschillende luchtvaartmaatschappijen die dit toestel in hun vloot hebben gebruiken het bovendek van het toestel veelal als cabines voor de exclusieve klassen, als de Business- en First class. Emirates heeft voor de passagiers van deze klassen ook een bar aan boord, ook wel ‘de lounge’ genoemd. De lounge bestaat vaak uit een bar, bemand of onbemand, met eromheen een ruimte met comfortabele banken (uiteraard met veiligheidsriemen) en een tv scherm, waarop voornamelijk vluchtinformatie en informatieve video’s worden getoond.

Ervaar ongekende luxe met Emirates tijdens jouw zakenreis.

Relaxen in de on-board lounge

Gezien dit mijn eerste keer in de Businessclass van Emirates was, kon ik na het boarden niet wachten om na de lunch (het was een middagvlucht) even de benen te strekken en naar het achterste deel van het toestel te lopen. Ik wilde namelijk dolgraag een kijkje nemen in de on-board lounge en een lekker drankje bestellen.

Eenmaal in de lounge lijkt het alsof je een private jet binnenstapt met lederen banken, een mooie bar met erachter een drankenkast, hapjes, een groot tv scherm en sfeerverlichting. Een bemanningslid staat achter de bar om de bestellingen op te nemen, welke uiteraard gratis zijn. ?

Indien de mogelijkheid er is, kunnen ze ieders favoriete (non)alcoholische drankje maken en serveren. Zelf leek een frisse Mojito mij wel op zijn plaats. Niet wetende dat de stewardess eerst het hele vliegtuig moest doorspitten op zoek naar een stuk limoen… Eenmaal terug met een hand vol limoenen, stond ik binnen een mum van tijd met een heerlijke Mojito in mijn hand! De lounge aan boord van de A380 is tijdens een lange vlucht een fijne omgeving om even te kunnen relaxen. En tevens een geschikte ruimte voor zakelijke reizigers om te kunnen socializen en netwerken.

FUN FACT! In de Upperdeck van de A380 van Emirates (voorin het toestel) bevinden zich twee badkamers met echte douches en stoomcabines voor de First Class passagiers. Iedere First Class passagier kan hier een tijdslot voor reserveren. Na een lange vlucht fris en fruiting aankomen op bestemming, wie wil dat nou niet?!

Dompel jezelf onder in ongekende luxe van de Emirates A380 on-board lounge.

Bezoek aan het Emirates Crew Training Centre

Tijdens mijn bezoek aan Dubai kreeg ik een interessante tour bij het Emirates Crew Training Centre. Het pand van het training centre staat niet ver van de luchthaven van Dubai en is niet te missen. Eén van de gebouwen is vanaf de weg naar de luchthaven namelijk te herkennen aan zijn unieke vormgeving: het voorste gedeelte van een romp van een vliegtuig.

Tijdens de tour kom je langs verschillende ruimtes waar diverse opleidingen en trainingen worden gegeven. Zo kom je onder andere langs een grote hal waar piloten worden opgeleid met behulp van vliegtuigsimulaties. Daarnaast beschikt het training centre over een enorme hangar met daarin een groot zwembad en een deel van de romp van de A380. Deze romp is 1 op 1 nagemaakt om noodgevallen, zoals landingen op het water, te simuleren.

Tot slot, brachten we tijdens de tour een bezoek aan een klas met toekomstig cabinepersoneel. Zij zaten in het laatste traject van hun opleiding. Dit traject omvatte hoofdzakelijk: hoe kom je goed verzorgd voor de dag tijdens een vlucht? De crew van Emirates staat niet voor niets bekend als één van de meest stijlvolle ter wereld!

Ik bezocht het Emirates Crew Training Centre tijdens mijn reis naar Dubai.

Tips voor jouw (zakelijke) bezoek aan Dubai

Als je tijd over hebt, is er genoeg te beleven in Dubai! Naast een zakelijke bestemming is Dubai een bijzondere vakantiebestemming geworden voor jong en oud. Verspreid over de hele stad vind je tal van leuke dingen om te doen. Je kunt het zo gek niet bedenken of men bouwt het in Dubai. Denk aan grote spectaculaire zwemparadijzen met glijbanen die niet alleen naar beneden, maar ook omhoog gaan, aan mega shopping malls waar je zelfs een ijsbaan vindt of een echte skibaan met sneeuw!

Daarnaast is en blijft Dubai een woestijnstad en kun je mooie excursies naar de woestijn maken. Zowel de dag- als avondexcursies zijn geweldig en beschikken over hun eigen unieke sfeer en ervaring. Dit maakt Dubai ook zeer geschikt voor de organisatie van een unieke incentive reis. Tijdens mijn bezoek heb ik ’s avonds een woestijnsafari gedaan, wat zeker een aanrader is! ’s Avonds heb je namelijk de kans om de zonsondergang in de woestijn te zien, waardoor de hele woestijn even van kleur verandert.

TIP! Overnacht in een camp resort in de woestijn. Als dat geen once in a lifetime experience is…

Bij de excursie word je in een grote SUV rondgereden en hobbel je op en neer door de hoge zandduinen. Tijdens een tussenstop wordt er een show gegeven met grote roofdieren en is er de mogelijkheid om te “dune bashen” met een quad. Hierbij cross je met hoge snelheden door de zandduinen. Echt waanzinnig! Daarnaast behoort kameelrijden ook tot de mogelijkheden. Na afloop van de activiteiten wordt er een kamp midden in de woestijn bezocht, waar je van al het moois na kan genieten tijdens een smakelijk diner met dansoptredens.

Ontdek de woestijn en de wonderschone stad tijdens jouw zakenreis naar Dubai.

Ben je na het lezen van dit blog enthousiast geworden over een (businessclass) vlucht met Emirates voor jouw volgende zakenreis naar Dubai of één van hun andere vele bestemmingen? Of benieuwd naar de vele mogelijkheden die Dubai te bieden heeft voor (en na) jouw zakelijke bezoek of voor een toffe groeps- of incentivereis? Wij adviseren je graag!

Travel Well!

Jizlia Telussa,
Business Travel Consultant

Start typing and press Enter to search