De zes meest stijlvolle uniformen van luchtvaartmaatschappijen

Het cabinepersoneel is met hun uniform het boegbeeld van een luchtvaartmaatschappij. De uniformen van grote luchtvaartmaatschappijen zijn soms zelfs ontworpen door bekende designers. Sommige crews zien er, mede door de designs, erg stijlvol en sjiek uit. Het cabinepersoneel is door hun uniform altijd herkenbaar op een vliegveld en aan boord. Tijd om zes stijlvolle uniformen van luchtvaartmaatschappijen op een rijtje te zetten.

Nummer 6: De stijlvolle crew van Air France

De vliegtuigbemanning van Air France weet niet beter of hun uniform is ontworpen door bekende, vaak Franse, ontwerpers, Hierdoor worden de uniformen van Air France al een lange tijd als een van de meest unieke uniformen in de luchtvaart gezien. Nadat Balenciago en Dior eerder voor Air France de uniformen hebben mogen ontwerpen, kreeg recentelijk Christian Lacroix de aanvraag van Air France. Het nieuwe uniform is vooral heel herkenbaar door de rode handschoentjes en de rode band met strik. Erg stijlvol.

Nummer 5: De eco-vriendelijke uniformen van Virgin Atlantic

De vliegtuigbemanning van Virgin Atlantic draagt een uniform ontworpen door ‘ Vivienne Westwood’. Virgin Atlantic wilde een nieuw uniform creëren waarbij eco-vriendelijkheid en duurzaamheid voorop stonden. In de uniformen kan je de Franse Couture uit 1940 herleiden. De jassen voor dames zijn wel het hoogtepunt van het uniform, en straalt veel klasse uit.

Nummer 4: De crew van Garuda Indonesia: traditioneel en opvallend

Sinds 2010 draagt de crew van Garuda Indonesia ook een ‘kebaya sarong’. Dit traditionele uniform is ontworpen door een bekende Indonesische ontwerpster en is gecreëerd in een aantal verschillende en opvallende kleuren. Het bemanningspersoneel is zelf erg te spreken over hun uniform. Het is niet alleen erg stijlvol maar ze zijn ook trots om een traditioneel uniform te mogen dragen wat laat zien waar ze vandaan komen.

Nummer 3: Pierre Balmain ontwerpt voor Singapore Airlines

De uniformen die gedragen worden door de vliegtuigbemanning van Singapore Airlines is ontworpen door ontwerper Pierre Balmain. Het bekende uniform is door alle jaren heen nauwelijks veranderd. Hier en daar iets aangepast maar verder zijn er geen grote wijzigingen aangebracht. Daarom is dit uniform misschien wel het meest bekende uniform van alle luchtvaartmaatschappijen.

Nummer 2: Italiaanse designs voor de crew van Etihad

De vliegtuigbemanning van Etihad heeft niet zomaar een uniform aan. De Italiaans ontwerper Ettore Bilotta heeft de nieuwe uniformen ontworpen en deze werden gepresenteerd tijdens een spectaculaire show in Abu Dhabi. De uniformen stralen precies uit wat Etihad voor ogen had. Een combinatie van haute couture en de jaren ’60.

Nummer 1: De strenge uiterlijke eisen van Emirates

De vliegtuigbemanning van Emirates ziet er altijd enorm verzorgd uit. Ze hebben niet alleen prachtige uniformen aan, maar ook dienen de stewardessen zich aan een bepaalde make-up look en haardracht te houden. Het cabinepersoneel van Emirates gaf tijdens een recentelijk interview aan dat het ongeveer 60 minuten duurt voordat ze het gewenste maar ook geëiste effect hebben bereikt om aan het werk te kunnen. Al deze eisen zorgen er wel voor dat de crew van Emirates als een van de stijlvolste ter wereld bekend staat.

 

Click to Hide Advanced Floating Content