5 tips om kosten te besparen bij het boeken van zakenreizen

5x hoe kosten besparen bij het boeken van een zakenreis

Je kent het wellicht wel: het is tijd om een volgende zakenreis te gaan plannen, maar je hebt geen idee hoe je het beste kunt besparen op jouw aankomende zakenreis. Wij als Uniglobe Alliance Travel kunnen jou hierbij helpen en geven je in dit blog een aantal waardevolle tips!

1.     Welke dag van de week is het voordeligst om te vliegen?

Al eerder deelden wij in ons blog “5 gouden tips om voordelig te vliegen” dat de prijzen van vliegtickets door verschillende factoren beïnvloed worden en daardoor aanzienlijk kunnen fluctueren in prijs. Echter, is vertrek in het weekend over het algemeen duurder dan vertrek op een doordeweekse dag. Hierbij kunnen de dagen wel per continent verschillen.

Voor Europa geldt bijvoorbeeld dat vrijdag de voordeligste dag is om te vertrekken, maar ga je bijvoorbeeld naar Azië dan is de woensdag het voordeligst om te vertrekken. Hieronder tref je een aantal populaire zakenreisbestemmingen (vertrek vanuit Amsterdam), met een indicatie wanneer je het beste kunt vertrekken:

Barcelona      : zaterdag en zondag het duurst, dinsdag en vrijdag het voordeligst.
Bangkok         : vrijdag en zaterdag het duurst, woensdag het voordeligst.
New York       : vrijdag en zaterdag het duurst, maandag het voordeligst.
Lissabon         : woensdag en zondag het duurst, dinsdag het voordeligst.
Rome               : dinsdag en zaterdag het duurst, donderdag en vrijdag voordeligst.

2.     Op welke dagen kun je het beste boeken?

Je kunt het beste boeken op een donderdag of vrijdag. De maandag en de zondag kun je daarentegen het beste vermijden voor het boeken van vliegtickets. Dit zijn over het algemeen de duurste dagen. Boek daarnaast gemiddeld 55 dagen voor vertrek, dan ben je vaak het voordeligst uit.

3.     Besparen door flexibele vertrektijden

Vroege vluchten zijn vaak het minst populair bij een zakenreiziger, maar kunnen je veel geld besparen! Denk daarom eens aan een vroege vlucht naar jouw zakenreisbestemming.

Naast dat je tijd bespaart door niet in de spits naar de luchthaven te reizen, ben je ruim op tijd voor de afspraak met jouw zakenrelatie én kun je eerder op de dag terugvliegen in plaats van wederom een populaire vluchttijd.

5 tips om kosten te besparen bij het boeken van zakenreizen

4.     Besparen door jou zakenreis te combineren

Veel zakenreizigers reizen meerdere malen naar eenzelfde bestemming. Ook hier valt veel geld op te besparen. Veel airlines werken namelijk met tarieven op basis van een minimum verblijf.

Stel je reist iedere maandag naar Londen: een dagretour met een reguliere airline kan dan flink aan de prijs zijn. Combineer je de heen- en terugreis met de maandag erop, dan zul je een stuk voordeliger uit zijn. Zo voldoe je namelijk aan het minimale verblijf van de airline.

Op veel Europese bestemmingen geldt een minimum verblijf van 3 dagen. Bij intercontinentale bestemmingen kan dit verschillen per bestemming. Vaak is dit 5-7 dagen en/of een zaterdag/zondag overnachting in jouw ticket.

5.     Besparen door middel van een online booking tool

Bij het gebruik van een online booking tool kun je veel besparen, niet alleen in tijd maar ook in kosten. Deze tools geven je namelijk een overzicht van verschillende airlines die naar jouw gewenste bestemming vliegen. Het kan namelijk zo zijn dat een combinatie van airlines voor jou een besparing kunnen opleveren.

In onze handige online booking tool UBI, is heel gemakkelijk om deze vergelijking te kunnen maken. Daarnaast is het ook mogelijk om hier efficiënt treintickets, hotelovernachtingen en huurauto’s te vergelijken en boeken. Direct meer weten over UBI? Klik dan hier of boek direct een gratis online demo!

5 tips om kosten te besparen bij het boeken van zakenreizen

Meer weten over het zo voordelig mogelijk inrichten van jouw volgende zakenreis? Of jouw volgende zakenreis zo voordelig mogelijk laten organiseren? Neem dan contact met ons op. Het Uniglobe Alliance Travel team staat voor je klaar!

Travel Well!

Miranda Hilgers,
Teamleider Rotterdam

Start typing and press Enter to search