5 gouden tips voor het boeken van een goedkoper vliegticket

5 gouden tips voor het boeken van een goedkoper vliegticket

Wij van Uniglobe Alliance Travel krijgen wel eens de vraag: “Vorig jaar vloog ik in dezelfde periode ook naar deze bestemming en toen was mijn ticket ruim € 200,- goedkoper, hoe kan dat?”. Op deze vraag is geen eenduidig antwoord te geven, er zijn namelijk verschillende mogelijkheden:

  • Beschikbaarheid van de vluchten. Het is goed mogelijk dat er op de data waarop je deze keer wilt vliegen minder beschikbaarheid is dan op het moment toen je vorig jaar boekte. Wanneer de beschikbaarheid lager is, en er dus minder stoelen beschikbaar zijn, resulteert dit over het algemeen in een hogere prijs per ticket. Ook kan het yield management een reden zijn. Lees hierover ook meer in dit blog van mijn collega Ilon.
  • Concurrentie. Wellicht werd de desbetreffende bestemming vorig jaar door twee luchtvaartmaatschappijen rechtstreeks aangevlogen en wordt deze bestemming momenteel maar door één maatschappij aangevlogen. Door de wegvallende concurrentie is de overgebleven maatschappij in staat om de vliegtickets duurder aan te bieden conform vraag en aanbod (een zogeheten monopolie positie).

5 gouden tips voor het boeken van een goedkoper vliegticket

5 tips voor het boeken van een goedkoper vliegticket

Boek je jouw eigen zakenreizen, bijvoorbeeld middels onze booking tool UBI? Dan geven we je hieronder graag 5 tips, waardoor je zelf op zoek kunt naar een zo voordelig mogelijk vliegticket!

Tip 1: Kies eens voor een vlucht met een overstap

Over het algemeen zijn rechtstreekse vluchten duurder dan tickets met een overstap. Overstappen kost extra tijd, máár als de verschillen groot zijn, loont het wellicht toch. Meestal is het ook mogelijk om langer te blijven op de “overstapplaats”. Heb je daar bijvoorbeeld een klant of leverancier zitten die je al een tijd niet gezien hebt? Dan kun je hier een combinatie van maken en deze relatie direct bezoeken. Een win-win situatie! ?

Tip 2:  Houd rekening met actieweken

De Werelddeal Weken van KLM vallen bijvoorbeeld vaak jaarlijks in dezelfde periode (meestal in januari en eind augustus/begin september), waarbij de vluchten goedkoper worden aangeboden. De ticketprijzen welke bij KLM tijdens de Werelddeal Weken gelden, worden uiteraard ook gewoon door jouw Uniglobe Business Travel Consultant aangeboden!

Tip 3: Wens je op een maandag heen te vliegen en op een vrijdag terug, maar zijn je reisdata toch enigszins flexibel?

Kijk dan net even verder! Misschien kan je ticket goedkoper zijn door op zaterdag of zondag te vertrekken en donderdag terug te vliegen.

Tip 4: Wanneer is een goed moment om te boeken?

Over het algemeen geldt voor het boeken van langere vluchten een termijn van 3 á 6 maanden voor vertrek. Voor budgetvluchten ligt het termijn op 2 á 3 maanden voor vertrek.

Tip 5: Kijk eens naar vertrek vanuit alternatieve luchthavens.

Vluchten worden zo nu en dan tegen een gunstiger tarief aangeboden wanneer de vlucht vertrekt vanuit luchthavens in het buitenland. Vanuit Nederland kunnen vluchten vanaf Brussel en Düsseldorf een goede optie zijn!

5 gouden tips voor het boeken van een goedkoper vliegticket

Voordelig boeken via Uniglobe Alliance Travel 

Wij houden bij het boeken rekening met al jouw wensen: zowel persoonlijke reiswensen als wensen in lijn met jouw company policy. Daarnaast zijn wij bekend met verschillende manieren waarop tickets voordeliger geboekt kunnen worden, dit is ons dagelijks werk en onze expertise. Daarnaast bieden we verschillende extra services. Moet er op het laatste moment nog iets bijgeboekt worden, zoals extra bagage, een taxi of een hotelovernachting? Geen probleem! Ter plaatse is het bijboeken van bagage of een taxi vaak een stuk duurder, dus ook de overige onderdelen van jouw reis kunnen wij voordelig en vaak snel voor je bijboeken.

Ben jij ook op zoek naar een voordelig ticket voor jouw volgende zakenreis? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Travel Well!

Jeanine Vermue,
Business Travel Consultant 

Update: Dit blog verscheen voor het eerst op 16 oktober 2021 en werd op 11 februari 2024 geactualiseerd met nieuwe informatie.

Start typing and press Enter to search