Op zakenreis naar New Delhi in incredible India: tips voor succesvol zakendoen en culturele do’s en don’ts!”

India, specifiek New Delhi, biedt geweldige zakelijke mogelijkheden met zijn snelgroeiende economie en diverse markt. Wist je bijvoorbeeld dat land- en tuinbouw een belangrijke rol in de Indiase economie speelt, maar het land dringend behoefte heeft aan hervorming en nieuwe technologieën? Dit biedt kansen aan Nederlandse ondernemers.

Maar hoe navigeer je als zakelijke reiziger door dit kleurrijke land? In deze blog ontdek je de do’s en don’ts bij het zakendoen in India, inclusief culturele etiquetteregels en tips voor succesvolle zakelijke relaties. We delen ook praktische informatie over vervoer en aanbevolen zakelijke hotels in New Delhi. Laat je zintuigen prikkelen in India en ontdek de fascinerende wereld van zakelijke kansen in dit adembenemende land!

Allereerst! Reizen in en naar India in vogelvlucht

  • Vlieg in iets meer dan 8 uur non-stop met KLM naar New Delhi of Mumbai, belangrijke economische hubs. Verschillende airlines bieden vluchten aan, ook met tussenstops. New Delhi en Mumbai zijn populaire zakelijke bestemmingen, elk met hun eigen karakter.
  • Het tijdverschil in 3,5 uur (in de winter 4,5 uur).
  • Bij aankomst op Indra Gandhi International Airport kun je gemakkelijk zelf een taxi naar het hotel regelen. Let er wel op dat je naar de officiële taxistandplaats gaat om oplichting te voorkomen. Deze transfer kun je ook vooral laten regelen.
  • Voor je zakelijke besprekingen in de stad kun je het beste een taxi regelen via het hotel of via de Uber app. Als alternatieven kun je ook kiezen voor een riksja, voor een avontuurlijke ervaring. Neem altijd genoeg tijd, want het verkeer in heel India is berucht.
  • Over prijzen wordt altijd onderhandeld, dit verwacht men ook van u. Houd daarom rekening met een bepaalde marge bij het openingsbod en wees scherp op de voorwaarden.
[/vc_column_text]
Op zakenreis naar New Delhi in Incredible India
[/vc_column][/vc_row]

6 tips en do’s en don’ts in

1. Wees formeel

Indiërs vinden formele titels belangrijk en spreken graag met iemand op het juiste niveau. Een eerste handdruk is gebruikelijk, maar raak iemand daarna niet meer aan. Vermijd gesprekken over gevoelige thema’s als religie, armoede, immigratie of het kastensysteem.

 

2. Spreek de juiste taal

India kent vele talen, maar Engels is een veelgebruikte taal in de Indiase bedrijfscultuur. Houd er rekening mee dat het Engels van Indiërs redelijk formeel is. Probeer ook een paar woorden van de plaatselijke taal van de zakenpartner te gebruiken, zoals een groet of dankwoord. De zakenpartner zal dit waarderen.

 

3. Nonverbale communicatie

Anders dan in Nederland wiebelen of schudden Indiërs veel met hun hoofd. Dit betekent niet dat ze het niet met je eens zijn. Het is hier een teken van begrip. Het schudden met het hoofd is vaak een teken dat ze horen en begrijpen wat u zegt.

 

4. Investeer in uw zakenrelatie

Het is zeer belangrijk om een persoonlijke relatie op te bouwen met een zakenrelatie. Een Indiër doet namelijk alleen zaken met bekenden. Bezoek de Indiase zakenpartner of zijn bedrijf persoonlijk. Zakelijke diners zijn daarnaast gebruikelijk in India om de zakenrelatie op te bouwen. Het is de moeite waard, want een goede plaatselijke partner kan doorslaggevend zijn bij het zakendoen in India.

 

5. Let op de hiërarchie

De Indiase samenleving is van oudsher gebaseerd op een kastensysteem. Hoewel het kastensysteem niet meer de norm is in zakelijke situaties, zijn werkrelaties in India nog wel vaak hiërarchisch. De baas neemt de besluiten. Houd hier rekening mee. Juniormedewerkers krijgen duidelijke instructies en bijna geen ruimte voor eigen inbreng.

 

Zoetigheid: ‘Mithai’
In de Indiase cultuur wordt alles met zoetigheid gevierd. Wil je indruk maken op je zakelijke bespreking of zoek je een relatiegeschenk dan is een doosje met zoetigheid geen slecht idee. Ben je in Delhi, dan kun je hiervoor terecht bij de welbekende winkel ‘Haldiram’. Maar je kunt het hotelpersoneel altijd even om hulp vragen, die kunnen je er zeker bij helpen.

mithai

Onze hotel aanbevelingen New Delhi

Hieronder hebben wij 2 goede business hotels in New Delhi geselecteerd. Uiteraard zijn er vele opties afhankelijk van persoonlijke voorkeur van de reiziger, dus vraag ons vooral naar de mogelijkheden. In New Delhi raden wij aan een hotel te kiezen in het zakendistrict Connaught Place (CP). De meeste bedrijven zijn hier rondom gevestigd. Daarnaast kan je hier ook gezellig shoppen en vind je hier ook leuke en gezellige restaurants! Leuk voor na je zakelijke bespreking of je dag mee af te sluiten.

cp-new-delhi

The LaLit hotel New Delhi*****
Het biedt ruime kamers met Indiase accenten, een uitgebreide spa en buitenbad voor ontspanning na een zakelijke bijeenkomst. Het hotel beschikt over een eigen business centrum en diverse restaurants, waaronder Baluchi (Indiaas) en Woks (Chinees). Wil je toch liever van de bruisende stad genieten, reserveer dan een plekje bij het Rooftop restaurant OKO, dit restaurant serveert Aziatische gerechten met 360 graden uitzicht over de stad.

the-lalit

Foto: The LaLit hotel New Delhi

The Metropolitan Hotel & Spa New Delhi*****
Dit luxe vijfsterrenhotel biedt volledige service en is voorzien van alle gemakken. Gelegen in het hart van het zakelijke en commerciële centrum van New Delhi, biedt het hotel gemakkelijke toegang tot zakelijke en financiële centra, ministeries, ambassades en de internationale handelsbeurs. Met stijlvolle vergaderzalen en een eigen business center is het hotel ideaal voor zakelijke bijeenkomsten. Daarnaast biedt het hotel ook authentieke restaurants voor heerlijk dineren.

the-met

Foto: The Metropolitan Hotel & Spa New Delhi

Heb je na het lezen van deze blog interesse of wil je meer informatie over zakenreizen naar India of New Delhi? Onze Business Travel Consultants staan voor je klaar!

Start typing and press Enter to search