Zakelijke autoverhuur: bespaar wachttijd, skip the line!

Zakelijke autoverhuur: bespaar wachttijd, skip the line!

Waarschijnlijk ken je het wel: je hebt een auto gehuurd om je zakenreis prettig mee door te brengen. Echter, kost het wachten bij de pick-up balie van het autoverhuur bedrijf en het invullen het papierwerk vaak veel tijd. In dit blog delen we tips om wachtrijen bij Avis, Sixt, Sunny Cars en Hertz te skippen en binnen no time in jouw huurauto te stappen!

Zakelijke autoverhuur: bespaar wachttijd, skip the line! - Avis

Voor Avis geldt dat er een membership kan worden aangegaan, genaamd ‘Avis Preferred Members’. Dit is een loyaliteitsprogramma waarmee bij iedere autohuur, punten gespaard kunnen worden door de reiziger. Als preferred member profiteer je van verschillende voordelen en heb je toegang tot een speciaal preferred klantenserviceteam. Denk aan voordelen als:

 • Prioriteitsservice;
 • Upgradevoucher (op basis van beschikbaarheid);
 • Kortingsvoucher;
 • Weekendvoucher (brandstof, extra service en luchthaventoeslag niet inbegrepen);
 • Maandelijks exclusieve aanbiedingen per mail;
 • Reisvoorkeuren opslaan in de Avis app of account.

In de volgende landen kan er worden geprofiteerd van Avis Preferred: België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, IJsland, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Spanje, Tsjechië, Turkije, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zuid-Afrika en Zwitserland.

Het aantal keer huren per jaar bepaalt het niveau van je membership. Waarbij drie niveaus met de volgende bijkomende voordelen te behalen zijn:

 1. Avis Preffered;dit niveau bereik je automatisch wanneer je bent aangemeld.
  • Punten kunnen worden ingewisseld voor verhuur en accessoires;
  • Op de meeste locaties kun je jouw huurauto direct ophalen;
 1. Avis Preffered Plus: na 5 keer autohuur of een besteding van EUR 1.000
  • Op de meeste locaties kun je jouw huurauto direct ophalen;
  • Voorrang bij beschikbaarheid van auto’s;
  • Gratis een extra bestuurder bij iedere reis;
  • Upgrade gratis naar een autoklasse hoger bij het reserveren van een middenklasse of hoger (altijd onder voorbehoud van beschikbaarheid, excl. grote SUV’s en signature fleet).
 1. Avis President’s Club: na 10 keer autohuur en een besteding van EUR 2.000
  • Op de meeste locaties kun je jouw huurauto direct ophalen;
  • Voorrang bij beschikbaarheid van auto’s;
  • Gegarandeerde auto tot volledige grootte met een bevestigde reservering van 24u vooraf;
  • Gegarandeerd een upgrade bij treinstations en luchthavens;
  • Dubbele upgrades in het weekend (mits beschikbaar);
  • Gratis extra bestuurder bij iedere trip;
  • Speciaal telefoonnummer voor ondersteuning;

Avis quickpass service

Met de quickpass service, kun je contactloos een auto huren! Wanneer je een reservering hebt gemaakt, kun je op de bevestigingspagina bij Avis je rijbewijs- en betaalkaartgegevens invullen. Ook kan de boeking dan nog worden aangepast met extra’s naar wens. That’s it! Avis stuurt je een reminder via e-mail en alles is gereed voor de pick-up van jouw autohuur! Zorg dat je jouw legitimatiebewijs gereed hebt, samen met een betaalkaart en rijbewijs natuurlijk. Na het zetten van je handtekening ontvang je de sleutels, en kan de reis beginnen.


Zakelijke autoverhuur: bespaar wachttijd, skip the line! - Sixt

Bij Sixt is het mogelijk om de autohuur te versnellen door mobile check-in te gebruiken. Om deze functionaliteit te gebruiken, dient je organisatie te zijn aangemeld voor een zakelijke Sixt account en heb je een Sixt Business profiel nodig! Gelukkig is dit via Uniglobe Alliance Travel standaard van toepassing.

Vervolgens is het belangrijk dat je de Sixt app download: dit maakt de stappen richting jouw huurauto namelijk een stuk eenvoudiger. Via de Sixt app of het internet, kun je de gewenste auto selecteren. Dit scheelt je kostbare moeite en tijd. Na het selecteren van de juiste auto, ontvang je een QR-code. Deze kun je aan de balie laten zien of scannen bij het betreffende sleutelkastje op de pick-up locatie. Zo ontvang je de sleutels en ben je klaar om te gaan!

Dankzij de koppeling met je bedrijfsprofiel, worden de betalingsgegevens en de bedrijfskorting al toegepast op je reservering. Ook vermijd je hiermee de rijen bij de balie en hoef je geen papierwerk in te vullen. Het enige wat je te doen staat, is het uploaden van de benodigde documenten in de Sixt-app of via het internet. Dat is nog eens efficiënt een auto huren!

Zakelijke autoverhuur: bespaar wachttijd, skip the line! - Sixt


Zakelijke autoverhuur: bespaar wachttijd, skip the line! - Hertz
Autoverhuurder Hertz maakt ook gebruik van een app voor mobile check-in. Maak in de app een account aan en maak je profiel compleet door documenten te uploaden als je rijbewijs, een recente selfie en betalingsgegevens. Hierna is je account compleet en kun je middels de app de gewenste auto huren.

De app maakt het mogelijk om in te checken wanneer het jou uitkomt. Heeft je vlucht vertraging? Geen probleem, doordat je kunt inchecken wanneer het jou uitkomt, zal dit niet voor vertraging bij de autoverhuur locatie zorgen. De rij bij de balie kan worden overgeslagen, waardoor je wachttijd op de locatie wordt verkort. Door de app te gebruiken, word je automatisch aangesloten bij het Gold Plus Rewards programma.  Hiermee profiteer je van een groot aantal voordelen:

 • Versnelde service: je slaat de balie over en geniet van versnelde service op bepaalde locaties, zodat je sneller de weg op kunt.
 • Voor elke in aanmerking komende huur kun je punten verdienen, welke je weer kunt inwisselen voor gratis huurdagen, upgrades en andere beloningen.
 • Je krijgt toegang tot exclusieve kortingen en aanbiedingen. Dit maakt iedere huurauto betaalbaarder!
 • Door het membership word je autohuurperiode gepersonaliseerd! Geniet van speciale privileges zoals de autokeuze, sneller retourneren en de mogelijkheid om papierwerk te omzeilen. Hierdoor bespaar je een hoop tijd !

Zakelijke autoverhuur: bespaar wachttijd, skip the line! - Hertz

Bij Hertz zijn er verschillende lidmaatschap niveaus:

 1. Gold: dit niveau bereik je automatisch wanneer je bent aangemeld.
  • Spaar 1 punt voor elke EUR 0,85
  • Bespaar 10% en krijg de beste prijsgarantie
  • Voeg een echtgenoot / geregistreerd partner toe als gratis extra bestuurder
 2. Five star: dit niveau bereik je na 10 keer een auto huren of bij het besteden van een bedrag van EUR 1.650
  • Spaar 1,25 punten voor elke EUR 0,85
  • Bespaar 10% en krijg de beste prijsgarantie
  • Voeg een echtgenoot / geregistreerd partner toe als gratis extra bestuurder
  • Upgrades indien beschikbaar
  • 25% korting op kinderzitjes
 3. President’s Circle: dit niveau bereik je na 15 keer een auto huren of het besteden van een bedrag van EUR 2.500
  1. 1,5 punt voor elke EUR 0,85
  2. Bespaar 10% en krijg de beste prijsgarantie
  3. Upgrades gegarandeerd
  4. Voeg een echtgenoot / geregistreerd partner toe als gratis extra bestuurder
  5. 25% korting op kinderzitjes

Zakelijke autoverhuur: bespaar wachttijd, skip the line! - Sunny Cars

Bij Sunny Cars is het mogelijk om gebruik te maken van de Fastlane Service. Hiermee skip je de rij en kun je direct jouw huurauto ophalen. Deze service wordt gecombineerd met de OnlineCheck-in service. Dit betekent dat het huurcontract bij aankomst al voor je is ingevuld. Het enige wat je staat te doen is het huurcontract doorlezen, ondertekenen en de auto mee te nemen.

Deze service is eenvoudig bij te boeken bij het maken van een online boeking. Wanneer de Fastlane Service beschikbaar is, wordt dit aan de linkerkant van het scherm getoond bij de zoekresultaten. Je kan dit aanvinken en de zoekmachine geeft hierna een selectie van huurauto’s waarbij deze service is inbegrepen bij de huurprijs! Tot 5 dagen voor het ophalen van de huurauto is deze service beschikbaar.

Doordat de Fastlane Service wordt gecombineerd met de online check-in is het verplicht om vooraf online te registreren. Op het voucher staat een link waarmee je tot 72 uur voor aanvang van de huur al je gegevens kan invullen op een beveiligde pagina. Hierdoor heeft de wagenparkaanbieder al de gegevens gereed als je aan de balie arriveert. Vergeet je niet in te schrijven, zodat het huurcontract al voor je klaarligt!

 

Klaar om de wachtrijen achter je te laten en direct de weg op te gaan? Hopelijk heeft dit blog je meer duidelijkheid gegeven over zakelijke autoverhuur en de tijdbesparende mogelijkheden van Avis, Sixt, Hertz en Sunny Cars. Mocht je toch nog vragen hebben, schroom dan niet om contact met ons op te nemen, we helpen je graag verder.

Travel Well!

Jeanine Koster,
Online Business Travel Consultant

Start typing and press Enter to search