Wenen: de charmante, culturele én groene hoofdstad van Oostenrijk

Wenen: de charmante, culturele én groene hoofdstad van Oostenrijk

Wenen is voor velen wellicht een bekende stad vanwege de vele culturele en historische bezienswaardigheden. Tevens is het zakelijk gezien een belangrijke stad voor veel van onze klanten. Ik, Jetty ter Haar, Manager Operations bij Uniglobe Alliance Travel, heb de stad al meerdere malen mogen bezoeken en vind het er heerlijk vertoeven. Reden voor mij om wat dingen uit te lichten die je wellicht nog niet wist over Wenen.

Smeltkroes van cultuur en groen genot!

De stad aan de Donau heeft zich zowel toeristisch als zakelijk ontwikkeld tot één van de belangrijkste steden van Europa. Wenen is een smeltkroes van culturen en van kunstwerken van diverse stijlen en perioden. De Romeinse opgravingen, Romaanse kerken, de Hofburg, de Ringstraße-paleizen en Jugendstilgebouwen maken Wenen voor mij een statische charismatische stad. Tevens is het een zeer levendige stad waar de Weense “Gemütlichkeit” overal te voelen is; in de vele koffiehuizen die de stad rijk is, in een traditionele “Heurige” of in het sfeervolle Stadtpark.

Maar wist je ook dat de Oostenrijkse hoofdstad in 2020 is verkozen tot de groenste stad ter wereld? In de ranking ‘The World’s 10 Greenest Cities 2020′ werden meer dan 100 steden beoordeeld op het gebied van onder andere openbare parken, de hoeveelheid groen in de stad, luchtkwaliteit, milieuvriendelijkheid en het openbaar vervoer. Benieuwd waar je al dit groen kunt vinden?

  • Nationaal Park Donau-Auen: dit park is één van de grootste natuurlijke overstromingsvlaktes van de Donau in Midden-Europa en wordt ook wel de “ groene longen” van Wenen genoemd.
  • Kleurrijke Weense markten: je kunt hier heerlijk rondstruinen en regionale kaas, appels, kruiden, jam en nog veel meer lekkers kopen.
  • De mooiste Weense parken: van Schlosspark Schönnbrunn tot de Volksgarten en het Stadtpark: In Schlosspark Schönnbrunn heb ik me een hele dag vermaakt met alle bezienswaardigheden. Wenen kent vele openbare parken waar je fijn kunt wandelen.
  • 1.400 km aan fietspaden: Wenen is bij uitstek geschikt om per fiets te ontdekken. Je vindt er 1.400 km aan fietspaden en verschillende mooie fietsroutes.
  • Wijnbouw in de stad: Wenen beschikt als enige metropool ter wereld over wijngaarden binnen de stadsgrenzen. Op ca. 700ha land rond de stad wordt wijn gemaakt. Bij een bezoek aan Wenen mag dan ook een bezoek aan een gezellige “Heurigen”, waar je de wijn kunt proeven, niet ontbreken!

Bron: www.austria.info

Wenen: de charmante, culturele én groene hoofdstad van Oostenrijk

Hotspots in Wenen

Verleng je je zakenreis met een paar dagen? Naast alle groen zijn er ook vele culturele en historische bezienswaardigheden die veelal te voet te bereiken zijn. De volgende hotspots zijn zeker een bezoekje waard:

  • Wandelen naar het Rathaus voor koffie met gebak in Café Central. Dit vroeger legendarische café bevindt zich in één van de meest exclusieve winkelpassages van de stad. Vóór de Eerste Wereldoorlog was dit het trefpunt van intellectuelen en kunstenaars. Hier kun je naast koffie met gebak ook terecht voor lunch, diner en zakelijke meetings.
  • Wandelen naar Albertinaplatz. Hier bevinden zich Hotel Sacher en Café Mozart waar je een koffiestop kunt houden. Bij hotel Sacher hoort hier uiteraard ook een stukje van de beroemde Sachertarte bij! Nog ruimte over voor wat lekkers? Ook hun Apfelstrudel is onweerstaanbaar!
  • Wandelen naar de Hofburg langs het Museumkwartier, de Volksgarten en de
  • Lunchen in Café Hofburg in het prachtige voormalige keizerlijke Paleis .
  • In een nostalgische bui? Ga dan voor een rondleiding door het Sissi museum of breng een bezoek aan het prachtige Slot Schönbrunn met haar unieke kunstschatten, de prachtige kasteeltuin en aangrenzende dierentuin.

Wonderlijk Wenen: ook voor groepen een unieke reisbestemming!

Ook voor een bedrijfsuitje, groeps- of incentivereis is Wenen een ideale bestemming! Beleef de stad op zijn best samen met relaties of medewerkers tijdens een maatwerk samengestelde city trip. Van fun elementen zoals culinaire tasting tours, kajakken door de stad en spannende escape rooms tot een onvergetelijk gala-avond met koetsen, pages en een privé concert op een romantische exclusieve eventlocatie. Onze Groups & Incentives afdeling, goMICE, helpt je graag verder aan een reisbeleving die nog lang zal bijblijven!

Wenen: de charmante, culturele én groene hoofdstad van Oostenrijk

Vluchten naar Wenen

Wenen wordt meerdere malen per dag aangevlogen vanuit Nederland door KLM en Austrian Airlines. Deze gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen brengen je binnen 2 uur naar de Oostenrijkse hoofdstad. Eenmaal aangekomen op Vienna Schwechat airport ben je binnen een half uur in het centrum met de taxi of het OV. Er is een ruim scala aan hotels in en buiten de stad.

Wil je meer informatie over de reis- en verblijfmogelijkheden in Wenen? Neem contact op met je Business Travel Consultant.

Travel Well

Jetty ter Haar
Manager Operations Rotterdam

Start typing and press Enter to search