Wat is het verschil tussen Economy Comfort Class en Premium Economy Class?

Wat is het verschil tussen Economy Comfort Class en Premium Economy Class?

Als Business Travel Consultant krijg ik, Mariska Ossewaarde, vaak de vraag van zakenreizigers of er een mogelijkheid is voor meer beenruimte op de gewenste vlucht. Veel luchtvaartmaatschappijen bieden tegenwoordig meerdere klasses aan boord. Deze verschillen per luchtvaarmaatschappij, per type toestel en hebben diverse benamingen: Standaard Economy Class, Comfort Class/Premium Economy/Economy Plus, Business Class en First Class. En ga zo maar door.

Misschien ben je er nauwelijks mee bekend en de verschillen kunnen soms klein zijn, maar zijn in andere gevallen juist heel groot. Mijn rol is om onze zakenreizigers goed te informeren! Hieronder vertel ik je alles over het verschil tussen Economy Comfort Class en Premium Economy Class. Het verschil zit hem namelijk niet alleen in de naam, maar ook daadwerkelijk in het product!

Meer ruimte met Economy Comfort Class

KLM biedt bijvoorbeeld Economy Comfort Class stoelen aan (zowel Europees, als intercontinentaal). Deze Economy Class stoel biedt enkel meer beenruimte en is verder naar achteren verstelbaar. Deze stoelen bevinden zich direct na de Business Class stoelen en zijn tegen een toeslag te boeken. Het bedrag is afhankelijk van de bestemming, het moment van boeken en een eventuele Frequent Flyer kaart. De service is verder hetzelfde als in de Economy Class.

Wat is het verschil tussen Economy Comfort Class en Premium Economy Class?

De extra’s van Premium Economy Class

Andere luchtvaartmaatschappijen bieden tegenwoordig op hun intercontinentale vluchten een tussenklasse aan: Premium Economy Class. Dit is een ‘tussen-cabine’ welke als een aparte klasse in het toestel wordt geboekt. Er hangt weliswaar een iets hoger prijskaartje aan maar hiervoor krijg je naast meer beenruimte ook bredere stoelen én een uitgebreidere service. Zo is er bijvoorbeeld een speciale incheckbalie, mag je met voorrang het vliegtuig in en is er een hogere bagagevrijstelling. Ook is er vaak een andere menukaart en een welkomstdrankje aan boord. Een bijkomend voordeel is daarnaast dat je meer miles spaart wanneer er stoelen in de Premium Class worden geboekt.

De Premium Economy Class is een zeer goede uitkomst voor de zakenreiziger die bereid is om iets meer te betalen voor extra comfort, maar vliegen in de Business Class te duur vindt of vanwege het gehanteerde bedrijfsbeleid niet in Business Class mag vliegen. Onder andere Singapore Airlines, Air New Zealand. Austrian Airlines, Air Canada. Lufthansa. American Airlines, Cathay Pacific, British Airways en Air France bieden Premium Economy Class aan.

Wat is het verschil tussen Economy Comfort Class en Premium Economy Class?

 Het verschil tussen Economy Comfort Class en Premium Economy Class in het kort

  • Economy Comfort Class houdt in dat de reiziger over meer beenruimte beschikt, maar verder van de service van de Economy Class gebruik maakt.
  • Premium Economy Class houdt in dat de reiziger over meer beenruimte beschikt en daarnaast van bijkomende services, zoals een welkomstdrankje, aangepast menu en extra miles.

Nu weet je het verschil tussen Economy Comfort Class en Premium Economy Class. Ook dit comfort ervaren en uitgerust aan een nieuwe werkdag beginnen op de plaats van bestemming? Wij helpen graag met de zoektocht naar het product dat het beste past!

Travel Well

Mariska Ossewaarde

Start typing and press Enter to search