Vancouver International Airport: vluchten en overstappen

Vancouver International Airport: vluchten en overstappen

Na regelmatig vragen vanuit zakenreizigers te ontvangen over hun vluchten met korte overstap richting Vancouver, werd het tijd om de reis eens zelf te ervaren. En dan met name de korte overstaptijden die bijvoorbeeld Lufthansa en Air Canada hanteren. Tenslotte boeken wij dit vaak voor onze zakenreizigers en velen vinden het vrij kort, ook al garandeert de airline deze overstaptijden. Ik – Miranda, teamleider Rotterdam –  heb het samen met mijn partner getest, zowel heen en terug via Frankfurt en met een korte overstaptijd. Ik neem je in dit blog mee in onze reis!

Vancouver International Airport: vluchten en overstappen

Is de korte overstaptijd op Frankfurt Airport haalbaar?

Inmiddels kan ik uit eigen ervaring vertellen dat de overstaptijden zeker haalbaar zijn. Op de heenreis hadden we 1 uur en 20 minuten overstaptijd en op de terugreis 1 uur, waarbij we ook nog eens 15 minuten vertraging hadden en door de douane voor de doorvlucht naar Amsterdam moesten. Op alle vluchten werd de bagage doorgelabeld en, niet geheel onbelangrijk, is alle bagage aangekomen op plaats van bestemming.

Informatie voorziening aan boord betreffende de overstap in Frankfurt is meer dan uitstekend. Je wordt echt op de hoogte gehouden door de stewardess/purser, maar ook alles is zichtbaar op het entertainment systeem inclusief gatenummers voor de volgende vlucht.

De intercontinentale vluchten werden uitgevoerd door Air Canada. Zij hebben een zeer goede service aan boord, zoals gratis drankjes en maaltijden (2 per vlucht), snacks, maar ook een eigen entertainment systeem. Klik hier voor extra informatie betreffende hun services. Tevens is de standaard beenruimte in de Economy Class prima, helaas heb ik niet zelf de Economy Premium / Businessclass mogen ervaren.

Vancouver International Airport: vluchten en overstappen

Efficiënte en gestroomlijnde ervaring op Vancouver International Airport (YVR)

Ondanks dat Vancouver International Airport uit 3 terminals bestaat, biedt het een opmerkelijk overzichtelijke ervaring voor reizigers. Bij aankomst bij de douanecontrole worden je twee opties geboden:

 • Traditionele paspoortcontrole: Je kunt ervoor kiezen om in de rij aan te sluiten voor de paspoortcontrole en eventuele goederenaangifte.
 • Zelfbediening via de Self Service-zuil: Als alternatief kun je gebruikmaken van de Self Service-zuil, waarbij je een volgnummer ontvangt. Voor je gevoel kom je op deze wijze een stuk sneller door de controle aangezien op deze wijze alleen steekproefsgewijs controles worden uitgevoerd, zonder verdere vertraging.

Na de douanecontrole, die bij ons dus erg vlot verliep dankzij het gebruik van de Self Service-zuil, kom je bij de bagageband aan. Alles op de luchthaven is duidelijk aangegeven waardoor het een ideale keuze is voor zakenreizigers. Vancouver International Airport bevindt zich op Sea Island, precies tussen Vancouver en Richmond, en biedt een compacte en overzichtelijke omgeving.

De Vancouver International Airport bestaat uit vier levels:

 • Level 1: Services Plaza
 • Level 2: Arrivals
 • Level 3: Departures
 • Level 4: Train to city

Vancouver International Airport: vluchten en overstappenSource: Terminal Maps Vancouver International Airport

Vancouver International Airport lounges

Er zijn verschillende lounges op Vancouver International Airpot, wellicht niet interessant voor aankomende reizigers, maar zeker wel voor vertrekkende passagiers:

 • Air Canada Maple Leaf Lounge (3 locaties)
 • Plaza Premium Lounge (Domestic, Gate B15)
 • Plaza Premium Lounge (Domestic, Gate C29)
 • Plaza Premium Lounge (International)
 • Plaza Premium Lounge (Transborder)
 • Sky Team lounge

De kosten zijn per lounge verschillend en walk-in kosten. Kijk hier voor meer informatie over de Plaza Premium Lounges. 

Vervoer van Vancouver International Airport naar de stad

Het centrum van de stad is het makkelijkst te bereiken met de metro of per taxi! Hieronder geef ik je de makkelijkste reisroutes:

Metro

De afstand van Vancouver International Airport naar het centrum van Vancouver (Robson Square) is ongeveer 14 kilometer met een reistijd van 25 tot 30 minuten. Vancouver International Airport heeft een eigen metrostation welke aangesloten is op het metronetwerk van de stad,  genaamd SkyTrain en te vinden op Level 4. Tussen 05.00 uur en 01.00 uur (dus bijna 24 uur per dag) brengt de metro je in 25 minuten naar Vancouver City Centre Station. Je kan ook blijven zitten tot metrostation Waterfront en daar overstappen op de metro Expo Line of de ferry naar North Vancouver. Kaartjes zijn los te koop voor een enkele reis.

Als je een Compass Card (oplaadbare kaart) koopt bij aankomst krijg je korting op al het openbaar vervoer. Wanneer de Compass Card niet meer wordt gebruikt kan deze bij vertrek weer ingeleverd worden en krijg je je geld weer terug. Op het vliegveld kun je een Compass Card kopen bij de 7-Eleven winkel in de Domestic Terminal.

Taxi

Een taxi van Vancouver International Airport naar Downtown Vancouver kost je gemiddeld CAD 38,00 (EUR 29,-) exclusief fooi en duurt ongeveer 30 minuten. Voor ieder deel van de stad geldt wel een vaste prijs, deze prijzen worden ook gecommuniceerd via de YVR Zone Fare Map. Deze kaart kan je vinden bij de taxi standplaats (Level 2 Arrivals / direct voor Domestic Terminal en International Terminal).

  Autohuur

Wij hebben zelf geen gebruik gemaakt van het openbaar vervoer of de taxi, maar hebben een auto gehuurd bij Hertz. Een auto huren kan op de begane grond van de parkeergarage (parkade) die zich tegenover de terminal bevindt. De volgende autoverhuurders hebben een desk op de luchthaven: National, Alamo, Hertz, Dollar, Thrifty, Avis en Budget.

Of je nu op zoek bent naar een naadloze overstap of een gestroomlijnde ervaring op Vancouver International Airport, wij staan klaar om je te helpen aan meer informatie en boekingen naar Vancouver en andere wereldwijde bestemmingen! Direct benieuwd naar meer tips en informatie over een zakenreis naar Vancouver? Business Travel Consultant Femke, neemt je in haar blog mee naar de bruisende stad en deelt tips voor hotels, restaurants en vrije tijd.

Travel Well!

Miranda Hilgers
Teamleider kantoor Rotterdam

Start typing and press Enter to search