eTraveletc: de Uniglobe klimaatprojecten voor 2022

De Uniglobe klimaatprojecten voor 2022

eTraveletc. #1 januari 2022

Duurzaam zakenreizen: graag! Maar hoe? 
Duurzaamheid is al jaren een onderwerp dat hoog op de agenda staat binnen onze organisatie én bij veel van onze klanten. Om duurzaam zakenreizen makkelijker te maken en te stimuleren zijn wij afgelopen jaar een samenwerking aangegaan met Anthesis, één van de meest toonaangevende organisaties op het gebied van klimaatverandering en klimaatcompensatie.

Hoe kan ik mijn zakenreizen duurzamer maken via Uniglobe?

De samenwerking van Uniglobe met Anthesis maakt het voor jouw organisatie mogelijk om eenvoudig de CO2-uitstoot van alle zakenreizen te berekenen en te compenseren. Op iedere offerte wordt de CO2-uitstoot van de reis getoond. Indien de reis geboekt wordt, dan is de berekende CO2-uitstoot niet alleen terug te vinden op de factuur, maar ook in de Management Rapportages.

De bedragen die samenhangen met de CO2-compensatie kunnen geïnvesteerd worden in een mix van Anthesis-klimaatprojecten in verschillende landen. Op deze wijze kan ook jouw organisatie op een laagdrempelige manier direct de CO2-uitstoot van de zakenreizen compenseren. Hiermee lift je mee op het Anthesis-compensatiecontract van Uniglobe en hoeven jullie zelf geen contract met Anthesis af te sluiten. Erg makkelijk dus!

Compenseer de CO2-uistoot van jouw zakenreizen in de Uniglobe klimaatprojecten voor 2022!

In welke klimaatprojecten compenseert Uniglobe?

1: Cookstove-projecten

Ruim een derde van de wereldbevolking kookt dagelijks op open vuur. Hierbij komt schadelijke rook vrij waaraan miljoenen mensen overlijden en tevens een slechte stempel op het klimaat drukt. De Cookstove-projecten (voornamelijk in Afrika en Azië) helpen om ontbossing te bestrijden, de hoeveelheid broeikasgasemissies te verminderen en de gezondheid van de mensen te verbeteren. Met het slimme ontwerp gebruiken deze cookstoves 40-60% minder hout en produceren minder rook.

Source: Klimaatprojecten – AnthesisCompenseer de CO2-uistoot van jouw zakenreizen in de Uniglobe klimaatprojecten voor 2022!

2: Bosprojecten

Bossen spelen een fundamentele rol bij het beperken van klimaatverandering, door CO2 uit de atmosfeer te verwijderen en op te slaan. Zodra bomen worden gekapt komt de opgeslagen CO2 weer vrij in de atmosfeer. Om deze ecosystemen te beschermen, biodiversiteit te behouden en CO2 op te slaan, maken verschillende bosprojecten over de wereld deel uit van deze mix. Met als doel: bescherming, herstel & aanplant.

Source: Klimaatprojecten – AnthesisCompenseer de CO2-uistoot van jouw zakenreizen in de Uniglobe klimaatprojecten voor 2022!

3: Hernieuwbare energieprojecten

Middels dit klimaatproject ondersteun je energieprojecten, zoals kleinschalige wind- waterkracht- en zonne-energieparken. Hiermee worden bijvoorbeeld afgelegen (plattelands)-gebieden in Afrika of Azië voorzien van schone energie zonder uitstoot van broeikasgassen. De windparken bieden energiezekerheid aan de bevolking, verminderen CO2-uitstoot en stimuleren de lokale infrastructuur.

Source: Klimaatprojecten – AnthesisCompenseer de CO2-uistoot van jouw zakenreizen in de Uniglobe klimaatprojecten voor 2022!

Voortaan ook de CO2-uitstoot van jullie zakenreizen compenseren via deze waardevolle klimaatprojecten of wil je meer weten over duurzaam zakenreizen via Uniglobe? Neem dan vandaag nog contact met ons op!

Travel Well!

Team Uniglobe Alliance Travel

Start typing and press Enter to search