Top 7 culinaire hoofdsteden van de wereld

Top 7 culinaire hoofdsteden van de wereld

De groei van het culinaire reizen heeft foodies massaal naar verre bestemmingen gestuurd om nieuwe smaken te proberen. Uit onderzoek blijkt dat een groeiend aantal reizigers naar het buitenland gaat puur voor het eten of nog beter, de combinatie met zakendoen! Culinaire reizen zijn wereldwijd in opkomst en voor velen een reden om elk jaar duizenden kilometers te reizen. Benieuwd in welke wereldwijde topsteden je optimaal kan genieten van de heerlijke keuken? Wij delen het met je in dit blog! Wellicht zit jouw volgende zakenreisbestemming er ook wel tussen. šŸ˜‰

Groei culinaire reizen

Verschillende delen van de wereld zitten vol met unieke culinaire bestemmingen waar je smaakbelevingen staan te wachten die je thuis niet kan ervaren. Dus het is (naast zakelijke afspraken) zeker de moeite waard om in het buitenland op smaakontdekking te gaan en gerechten te proberen die je nog niet eerder geproefd hebt.

Voor veel fijnproevers is een bezoek aan steden met de meeste Michelinsterren, met uitzonderlijke kooktechnieken en een ongelooflijke kwaliteit van ingrediƫnten en smaken, een must. Voor anderen gaat het om de culturele en historische ervaring die een authentieke lokale keuken biedt. In ieder geval wordt voorspeld dat de wereldwijde markt voor culinaire reizen tegen 2028 een waarde van meer dan 3.4 miljard dollar zal hebben, omdat velen staan te springen om verborgen juweeltjes als bars en restaurants te ontdekken.

Maar welke steden zijn dit jaar onthult om hun gastronomische avonturen?

1. Tokio, Japan

In Tokio vind je in totaal meer dan 200 Michelinsterren! De Japanse stad mag zich sinds 2023 dan ook de stad met de meeste Michelinsterren ter wereld noemen. Hun culinaire scĆØne is van een uitzonderlijk niveau en wordt vaak toegeschreven aan traditionele street food verkopers die ongelooflijk goed zijn in het geven van een Japanse draai aan buitenlandse gerechten. Van kleine yakitori-restaurants, kleine sushispots, eindeloze ramen-opties en streetfood stand met een Michelinster. Als dat geen bijzondere ervaring is?!

Top 7 culinaire hoofdsteden van de wereld - Japan

2. Parijs, Frankrijk

Parijs ervaar je het best door je neus te volgen. Heerlijke geuren, chocoladeachtig of kruidig, waaien uit de banketbakkerijen. Parijs is Ć©Ć©n van de culinaire hoofdsteden van de wereld en staat bekend om zijn restaurants met Michelinsterren, topkoks en rijkdom aan eten. En dan met name de brunches en zoete lekkernijen! Overal zijn verleidelijke patisseries, chocolatiers, bistro’s en fromagerieĆ«n te vinden, waardoor de stad een droombestemming is voor fijnproevers. Geniet van de Franse ambiance terwijl je geniet van een bourgondische boeuf bourguignon, quiche lorraine, escargots, coq au vin of een van de zoetigheden!

Top 7 culinaire hoofdsteden van de wereld - Parijs

3. New York, Verenigde Staten

In de Big Apple happen is genieten van iconische en ouderwetse gerechten als pizza, hamburgers, bagels en cheesecake. Verspreid over New York zijn hippe cafƩs, buurtrestaurants, trendy bars, Amerikaanse diners en food markets waar alle keukens van de wereld vertegenwoordigd zijn te vinden. Een waar walhalla voor de foodies dus!

Top 7 culinaire hoofdsteden van de wereld - New York City

4. Hongkong, China

Bekend als een van de beste culinaire steden in AziĆ«, heeft Hong Kong de hoogste dichtheid aan restaurants ter wereld en wordt aangeduid als “Worlds Food Fair”. Het heeft het allemaal; van street food tot luxe, verfijnd dineren. Er is een buitengewoon aanbod van klassieke, traditionele en fusion gerechten, tot hot pot of slangensoep. Hoe dan ook een ervaring!

Top 7 culinaire hoofdsteden van de wereld - Hong Kong

5. Londen, Verenigd Koninkrijk

De hoofdstad van Engeland en het Verenigd Koninkrijk, we zouden er uren over kunnen praten… Ā Londen is een wereldwijde culinaire hoofdstad met bekroonde restaurants en veelgeprezen chefs. Het restaurantwezen in de stad is levendig en veelzijdig, met luxe ervaringen van topklasse, food markets, traditionele restaurants met een klassieke Britse touch en wereldse eetgelegenheden die zijn ontstaan uit de smeltkroes van de verschillende culturen in de stad.

Top 7 culinaire hoofdsteden van de wereld - Londen

6. Bangkok, Thailand

Bangkok is de beste plek ter wereld om, je raad het al, authentiek Thais te eten! Lange tijd is de stad uitgeroepen geweest tot ’s werelds street food hoofdstad. Waar het wemelt van de straatverkopers en pop-up kraampjes en waar het eten niet alleen vers en enorm smakelijk is, maar ook nog eens erg goedkoop is!

Top 7 culinaire hoofdsteden van de wereld - Bangkok

7. Singapore, Singapore

Door het jonge karakter van het land heeft Singapore geen eigen keuken, maar toch staat de hoofdstad in deze top 7! Singapore is beroemd om zijn verse gerechten die ondergedompeld zijn in kruiden en specerijen en rijk zijn aan smaak en aroma’s. China, MaleisiĆ« en India zijn van grote invloed op de keuken . Hierdoor zijn veel traditionele gerechten in Singapore beĆÆnvloed door andere landen. Een aantal van de bekendste producten zijn krab, durian en chili! The Singaporeans like it hot!

Top 7 culinaire hoofdsteden van de wereld - Singapore

Ga je binnenkort op zakenreis naar een van de culinaire steden en heb je al lezend zin gekregen om de smaken van deze bestemming te ontdekken? Onze Business Travel Consultants informeren je graag over geweldige restauranttips! Handig, mocht je tijdig een eetgelegenheid willen reserveren voor jouw zakenreis!

Bron ETN: Top 10 foodie capitals of the world

Start typing and press Enter to search