Tips voor jouw zakenreis naar Jordanië!

Tips voor jouw zakenreis naar Jordanië!

Een aantal jaar geleden vertrokken mijn partner en ik, Business Travel Consultant Merel, voor een rondreis van twee weken naar Jordanië. We vlogen met de nationale luchtvaartmaatschappij Royal Jordanian, die je binnen 5 uur naar de hoofdstad Amman brengt. Tijdens mijn reis ben ik veel meer te weten gekomen over de cultuur en de verschillende plekken in Jordanië. In dit blog vind je daarom handige tips en informatie die tijdens jouw volgende zakenreis goed van pas kunnen komen!

Over Jordanië

Jordanië is een bijzondere bestemming in het Midden-Oosten. Het koninkrijk ligt in een roerige regio, maar heeft door de neutrale positie geen enkel conflict met omringende landen. Door de diplomatieke koers die het land vaart heeft het land niet alleen goede betrekkingen met de Arabische landen, maar ook met de Westerse landen én Israël. Het land ontvangt bezoekers met open armen en geeft je een gastvrij gevoel. De hoofdstad Amman is gelegen in het noordwesten van het land, vlakbij de Westelijke Jordaanoever en de Dode Zee. Amman is een moderne wereldstad, die vanwege de economische groei ook veel buitenlandse ondernemingen aantrekt!

Waar in Jordanië verblijven tijdens jouw zakenreis?

Tijdens onze reis verbleven we in een klein boutique hotel in Amman met mooi uitzicht op het Amfitheater. Uiteraard heb ik als zakenreisspecialist mijn ogen goed open gehouden en zijn er genoeg verblijfsmogelijkheden voor jou als zakenreizigers! Ik zet een aantal prachtige 5-sterrenhotels voor je op een rij:

W-Amman Hotel

Dit unieke, moderne en bovenal kleurrijke hotel kenmerkt zich aan zijn grote luxe en gewaagde architectonische bouwstijl. Het hotel heeft een prachtig uitzicht op de 7 heuvels van de bruisende stad en biedt comfortabele kamers met ultra-moderne technologie en een frisse inrichting. Het W-Amman Hotel is gelegen in het hart van Abdali, de nieuwe binnenstad van Amman en tevens het business district van de stad!

Source: W-Amman HotelVerblijf in het W-Amman tijdens jouw zakenreis naar Jordanië!

Amman Rotana Hotel

Ook dit hotel is gelegen in het centrum van Abdali, het business district van Amman. Het Rotana is het eerste torenhotel in Jordanië; met een hoogte van 188 meter en 50 verdiepingen is dit uniek te noemen dus! Het hotel is modern en stijlvol ingericht en beschikt naast fijne kamers over een fitness, welness, bar en hoog gewaardeerd restaurant!

Source: Amman Rotana HotelVerblijf in het Amman Rotana Hotel tijdens jouw zakenreis naar Jordanië!

Sheraton Amman Al Nabil Hotel

Luxe 5-sterrenhotel ligt in het hart van de ambassade én in het zakendistrict; de ideale uitvalsbasis voor jouw zakenreis! Het hotel beschikt over een chique uitstraling, ruime kamers en luxe faciliteiten als een spa, fitnessruimte, een binnenzwembad, een buitenzwembad inclusief bar, een grill restaurant en prachtige lounge.

Source: Sheraton Amman Al Nabil HotelVerblijf in het Sheraton Amman Al Nabil Hotel tijdens jouw zakenreis naar Jordanië!

Zakelijke omgangsnormen in Jordanië

De Jordaniërs zijn een lief en gastvrij volk, die trots zijn op hun land en bezoekers hartelijk welkom heten. Ze zijn absoluut niet opdringerig en zeer behulpzaam.

  • Gebruik Arabisch en Engels: Arabisch is de officiële taal in Jordanië. Jordaniërs stellen het prijs als u een paar woorden Arabisch spreekt. Engels wordt ook veel gebruikt in de zakenwereld. Gebruik verder de aanspreekvormen Mr., Mrs. of Miss gevolgd door de voornaam van de zakenpartner. Neem ook genoeg visitekaartjes mee en bedruk zowel een kant in het Engels als in het Arabisch.
  • Draag formele zakenkleding: Jordaniërs zijn meestal westers georiënteerd in hun kledingkeuze. De zakelijke dresscode in Jordanië is formeel. Mannen dragen een pak met stropdas en vrouwen kunnen zich het beste bedekt kleden. Denk aan bedekte schouders en een rok tot over de knie.
  • Begroet iedereen bij binnenkomst: Word je thuis bij een Jordaanse zakenpartner uitgenodigd? Sla de uitnodiging eerst beleefd af, voor je haar accepteert. Neem bij dit bezoek iets zoets of een plant mee als geschenk. Begroet bij binnenkomst iedereen en wacht tot een plaats toewijzing. Dit is zowel thuis als bij een zakelijke afspraak of in een restaurant gebruikelijk. Sta op wanneer iemand de ruimte binnenkomt.
  • Punctualiteit: Afspraken lopen niet altijd als gepland, neem hier dus de tijd voor. Punctualiteit wordt echter wel verwacht. Kom niet te laat op een afspraak.
  • Wees niet gehaast: Voor Jordaniërs is het belangrijk om elkaar te leren kennen voordat er zaken worden gedaan. Eén keer de Jordaanse zakenpartner opzoeken is niet voldoende. Investeer in relaties door vaker langs te gaan en niet alleen via e-mail of telefoon contact te hebben. Het is aan te raden om in het begin niet gelijk over zaken te praten. Vermijd verder onderwerpen als godsdienst en politiek.
  • Bied geen alcohol aan: De meeste Jordaniërs zijn moslim en drinken daarom geen alcohol. Het drinken van alcohol is in bepaalde omgevingen echter wel geaccepteerd door de zakenpartner.

Must do’s in Jordanië

Mocht je vrije tijd hebben naast je zakelijke afspraken, dan zijn onderstaande must do’s zeker aan te raden!

De Dode Zee

Wij reden door naar de Dode Zee, het laagste punt op aarde. Deze bestemming is zeer bekend voor kuurreizen vanwege de bijzondere eigenschappen van het zeewater, maar ook hier worden vaak internationale zakelijke bijeenkomsten, congressen en incentivereizen georganiseerd! Dit vanwege het klimaat, de bijzondere ligging en het groot aanbod aan luxe accommodaties met meeting faciliteiten zoals het 5 sterren Mövenpick Resort Dead Sea, waar wij verbleven.

Wereldwonder Petra

Eén echte bucketlist visit is de historische stad Petra ,die tot de werelderfgoed van UNESCO en één van de zeven nieuwe wereldwonderen behoort. Wij verbleven in het 5 sterren Mövenpick Resort Petra gelegen direct bij de ingang van het complex. Wat een geweldig hotel is! Petra is lastig te omschrijven, je moet het beleven: het is bijna buitenaards! Het rode gesteente, de smalle doorgangen, prachtige bouwwerken en de bijzondere historie. Het is er daarnaast altijd druk, dus mijn tip: boek je hotel ruim van te voren!

Woestijn experience in Wadi Rum

Na Petra stond Wadi Rum op het programma. Als je er ooit van droomt om in de woestijn te overnachten, dan is dit de ideale bestemming. Ook zeer geschikt voor een onvergetelijke incentivereis. Wadi Rum is een vallei met rotswanden van zandstreen en graniet. Dit zorgt ervoor dat de kleur van het zand op veel plekken rood kleurt. Het lijkt bijna alsof je op Mars bent. We hadden een mooi bedoeïenentent geboekt bij Hasan Zawaideh Camp, met een volle dag Jeepsafari door de woestijn. Liever voor een 5-sterren beleving? Dan is het Wadi Rum Bubble Luxotel aan te raden!

Ga je in de toekomst op zakenreis naar Jordanië en wens je advies? Dan helpen wij je graag met de voorbereidingen en de boekingen voor een geslaagde zakenreis!

Denk je daarnaast aan om jouw medewerkers of relaties een zeer unieke en onvergetelijke incentivereis te bieden? Dan is het avontuurlijke Jordanië gegarandeerd een goed idee! Lees dan ook het blog “incentivereis naar de parel van het Midden-Oosten: Jordanië” van onze Groups & Incentives afdeling goMICE. Of neem gerust contact op via goMICE en vraag naar de mogelijkheden.

Start typing and press Enter to search