Studiereis naar Parijs met Sunny Cars en NS Internationaal

Als zakenreisbureau boeken wij dagelijks zakenreizen voor onze klanten. Een groot gedeelte van deze boekingen bestaat uit vliegtickets, maar ook boeken wij veel treintickets en autohuur. Reizen per trein is zelfs erg in opkomst. Onze leveranciers organiseren regelmatig een studiereis, om zo bijvoorbeeld een vernieuwd productaanbod te testen zodat wij onze zakelijke reizigers nog beter kunnen informeren. Business Travel Consultants Roona en Nhi gingen mee met deze inspectiereis en in dit blog vertellen ze meer over hun reis.

studiereis-parijs-5

Met de Thalys vanaf Rotterdam CS naar Parijs

We vertrokken in de ochtend van 11 april met de Thalys vanaf Rotterdam CS richting Parijs. Vanuit Rotterdam sta je binnen drie uur in hartje Parijs, wat de Thalys tot een ideaal vervoersmiddel maakt voor (zakelijke) reizigers. Op de heenreis zaten we in Comfort 2 (dit is de tweede klasse). Reizen in deze tweede klas is meer dan prima. Je hebt veel beenruimte en een plek om te werken. Eten en/of drinken is niet inbegrepen. Maar niet geheel onbelangrijk: wifi wel! Er is wel een bar aan boord waar je iets te eten of drinken kunt halen indien gewenst.

studiereis-parijs-3

Vanaf Gare du Nord verder met 2CV’s

Bij aankomst op Gare du Nord in Parijs stonden de 2CV’s al op ons te wachten. Een leuke verrassing. Hiermee hebben we een tour (met chauffeur) door Parijs gemaakt van ongeveer twee uur.

studiereis-parijs

Door wegwerkzaamheden was het behoorlijk druk op de weg, waardoor we niet alles hebben kunnen zien, maar toch hebben we genoten van de rit. We zijn bijvoorbeeld langs de Notre-Dame gereden, waar onze chauffeur uitgebreid heeft verteld over de verschillende bouwstijlen waaruit de Notre Dame bestaat. Helaas ontstond enkele dagen na onze reis de grote brand in de Notre-Dame.

Lunch in Café Ruc

Na de tour hebben we heerlijk geluncht in Café Ruc, een typisch authentiek Frans café tegenover het Louvre. Na de lunch hebben we onderstaande groepsfoto gemaakt bij het Louvre, en daarna was er wat vrije tijd ingepland voor de deelnemers.

studiereis-parijs-2

We moesten rond 17.00 uur weer verzamelen bij de Thalys Lounge op Gare du Nord, welke net buiten het station ligt. Het was heerlijk weer, dus we hebben lekker gewandeld, gewinkeld en natuurlijk ook de bekende macarons gekocht.

Terugreis met de Thalys van Parijs naar Rotterdam CS

Op de terugreis zat een deel van de groep in Comfort 1 (eerste klasse) en een deel in Comfort 2 (tweede klasse). Reizigers in Comfort 1 krijgen een maaltijd en drankjes aangeboden aan boord. Afhankelijk van het tijdstip van reizen is dit ontbijt (ochtend), lichte maaltijd/snack (middag) of diner (avond). Dit was goed verzorgd en erg lekker! En ook op de terugreis sta je voor je het weet weer in Rotterdam. Gaat u binnenkort op zakenreis richting Parijs? Wij weten alle ins- en outs na deze studiereis en adviseren u graag verder.

Start typing and press Enter to search

Click to Hide Advanced Floating Content