Reizen vanaf een regionale luchthaven

Op zakenreis vanaf een regionale luchthaven

Heb je er weleens aan gedacht om te reizen vanaf een regionale luchthaven? Als je net als ik (Merel Kolenberg – Business Travel Consultant in Arnhem) woonachtig bent in het oosten van het land zijn er, naast Amsterdam Schiphol Airport, ook verschillende andere handige reisopties. Denk aan Eindhoven Airport, Düsseldorf Weeze of Düsseldorf International Airport om je reis te beginnen. Ook Rotterdam The Hague Airport, Brussel Zaventem of Brussel Charleroi kunnen interessante vertrekopties zijn.

Uiteraard is het aanbod van deze bestemmingen minder groot, dan wanneer je van Amsterdam Schiphol Airport vertrekt, maar wellicht wordt er ook naar jouw zakenreisbestemming gevlogen vanaf een van deze luchthavens.

Reistijd en parkeren

Vertrekken vanaf een regionale luchthaven kan veel reistijd schelen. Richting Amsterdam is het verkeer een stuk drukker en kan je te maken krijgen met files. Daarnaast is het parkeren op of in de buurt van een regionale luchthaven vaak voordeliger.

Eindhoven Airport

Op Eindhoven Airport kan je je auto via diverse aanbieders voordelig parkeren. Wil je zelf je auto parkeren, dan kan dit op een van de parkings van Eindhoven airport, op 5-7 minuten loopafstand van de terminal. Ook zijn er diverse externe aanbieders van parkeerservices voor kort of lang parkeren. De auto wordt dan vaak op een parkeerterrein in de omgeving van de stad geparkeerd en weer voor je teruggebracht naar de airport rondom jouw aankomsttijd.

Rotterdam- The Hague Airport

Wanneer je vanaf Rotterdam-The Hague Airport vertrekt is P+R Rotterdam Meijersplein een mogelijkheid en makkelijk bereikbaar via de Ring Rotterdam. Je kunt je auto gratis parkeren en met buslijn 33 ben je binnen 10 minuten op de luchthaven. Reserveren is niet mogelijk, dus in drukke periodes is er een kans dat er geen parkeerplaatsen meer beschikbaar zijn. Lang parkeren kan ook voordelig bij Hotel Wings naast de terminal.

Düsseldorf International Airport

Bij Düsseldorf International Airport kun je ook via diverse leveranciers je auto kort of langdurig parkeren. Via de website van Düsseldorf airport boek je parkeerplekken op enkele minuten lopen van de terminal. Parkeer voor langdurige reizen ook makkelijk op P5 waar je de SkyTrain kunt nemen die je gratis en binnen 2 minuten rechtstreeks naar de terminal brengt. Ook hier zijn online verschillende externe parkeerservices te boeken. Kijk voor het boeken altijd goed naar de reviews van andere klanten bijvoorbeeld via Google. Twijfel je, dan zit je met de officiële parking altijd goed!

Openbaar vervoer

Regionale luchthavens zijn per openbaar vervoer ook zeer goed bereikbaar. Vanaf Rotterdam Centraal Station reis je met buslijn 33 in 25 minuten naar het vliegveld.

Eindhoven Airport is vanaf Eindhoven Centraal Station bereikbaar met lijnbus 400 en shuttlebus 401, die je binnen 20 minuten naar de luchthaven brengt.

Naar Düsseldorf Airport kan je ook goed reizen per trein. Vanaf Amsterdam Centraal Station bent je binnen 2 uur en 12 minuten op Düsseldorf Hauptbahnhof, wat je de gelegenheid geeft te werken tijdens de treinreis. Vervolgens brengt een andere trein je binnen 12 minuten naar de luchthaven. Dit traject is bij het treinkaartje inbegrepen.

Op de luchthaven

Regionale luchthavens als Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport zijn kleiner in opzet dan internationale luchthavens. Hierdoor zijn ze overzichtelijker en weet je bij binnenkomst direct waar je moet zijn. Ook is het vaak minder druk en heb je minder last van lange wachtrijen.

Ticketprijs

Niet onbelangrijk is dat je soms ook kunt besparen op de ticketprijs. Vluchten vanaf regionale luchthavens kunnen namelijk voordeliger zijn dan van een internationale airport. Wij van Uniglobe Alliance Travel offreren in onze reisvoorstellen, mits dit mogelijk is, ook altijd een optie met vertrek vanaf een regionale luchthaven.

Zelf je zakenreis boeken en beheren

Uniglobe Alliance Travel biedt ook de mogelijkheid om zelf alle zakenreizen van jouw organisatie te boeken en te beheren via onze online booking tool UBI. UBI staat voor Uniglobe Booking Intelligence en is de one-stop-shop voor alle reisproducten.

Meer weten over het reizen vanaf een regionale luchthaven of onze handige online booking tool UBI? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of plan hier een afspraak voor een demo.

Travel Well!

Merel Kolenberg,
Business Travel Consultant

Start typing and press Enter to search