Qatar, Parel van het middenoosten

Op uitnodiging van Qatar Airways vertrok een groep van acht Uniglobe -medewerkers in februari naar Qatar met als doel om deze nog vrij onbekende bestemming goed te leren kennen. Samen met Discover Qatar is er een intensief en afwisselend programma opgesteld, zodat de verschillende facetten van Qatar werden ervaren.

Qatar is enorm in ontwikkeling en naast de gas- en oliewinning is het land sinds enige tijd bekend om de organisatie van het WK voetbal in 2022. Sportevents zijn sowieso belangrijke speerpunten van Qatar, waarbij steeds meer grote, mondiale sportevenementen in het land plaatsvinden, met alle mogelijk denkbare topfaciliteiten. De hoofdstad is Doha, waar ook de spiksplinternieuwe internationale luchthaven Hamad International Airport ligt, de thuisbasis van Qatar Airways. De luchthaven wordt veel gebruikt door transitpassagiers die van Europa naar Azië vliegen en vice versa. Echter, Qatar heeft veel te bieden en dat vraagt om een langer verblijf dan slechts een korte stopover.

Qatar, Parel van het middenoosten

Businessclass vliegen naar Qatar

De reis begint op Schiphol, waar de collega’s van verschillende Nederlandse Uniglobe kantoren zich verzamelen. We krijgen een warm welkom van Qatar Airways en al snel ontstaat er enige opwinding, want we mogen op de vlucht de exclusieve award-winnende Businessclass (genaamd Qsuite) zelf gaan ervaren.

In de nieuwe businessclass van Qatar Airways heeft iedere passagier een eigen cabine met schuifdeuren, die veel privacy biedt. Naast het eerste tweepersoonsbed in Businessclass ter wereld, en de mogelijkheid om kamers te maken, beschikt QSuite ook over aanpasbare panelen en beweegbare tv-schermen in de middelste vier stoelen. Zo kunnen reizigers hun ruimte omtoveren tot een privé kamer waarin ze samen kunnen werken, eten en socializen.

Qatar, Parel van het middenoosten

Rondleiding

De middagvlucht verloopt zeer aangenaam en mede door het tijdverschil van 2 uur komen we tegen het eind van de avond aan in Doha. De transfer, perfect geregeld door de Discover Qatar, verloopt soepel en binnen 30 minuten zijn we bij ons hotel: het Radisson Blu Doha. De volgende ochtend krijgen we een rondleiding door het hotel. Met bijna 600 kamers in verschillende types heeft dit hotel het hoogste aantal kamers van Doha. Daarnaast zijn er negen restaurants en zeven bars, natuurlijk ontbreekt het zwembad niet. Aansluitend op de rondleiding presenteert Discover Qatar zich. Dit bedrijf is een onderdeel van Qatar Airways en in samenwerking met Uniglobe kunnen programma’s op maat worden samengesteld voor onze relaties.

City Tour door Doha

Na een heerlijke lunch, aangeboden door het hotel, vertrekken we voor de City Tour. Deze tour brengt ons langs een aantal hoogtepunten van Doha:

  • Het Museum of Islamic Art: Dit museum heeft zowel permanente als tijdelijke exposities. Het gebouw is niet alleen van buiten, maar ook van binnen zeer indrukwekkend.
  • Katara Cultural Village: Dit volledig nieuw ontwikkelde gebied wordt gebruikt voor allerlei culturele events. Zo is er een open Amfitheater dat plaats biedt aan 5.000 mensen.
  • The Pearl: Een kunstmatig eiland met luxe appartementen, winkels en restaurants. In de havens liggen mooie jachten en er hangt een sfeer zoals je die ook in Venetië vindt.
  • De Souq Waqif: Hier ervaren we het levende erfgoed en de tradities van de stad en genieten we van de kleurrijke handel en het culinaire aanbod in de levendige steegjes.

Qatar, Parel van het middenoosten

Safari door de woestijn

In twee Land Cruisers vertrekken we de volgende dag vroeg richting de woestijn voor een Dessert Safari. De omgeving is adembenemend: hoge duinen, de Perzische Zee, de oneindige ruimte, de strakblauwe lucht. Het rijden over hoge zandduinen geeft ook regelmatig verassingen: door de wind veranderen ze constant, dus je weet nooit wat er achter een duin ligt. Plots komen we bij een schitterende oase, waar we van onze lunch zullen gaan genieten. Het Regency Sealine Camp is een oase van rust en van alle gemakken voorzien. Het luxe woestijnkamp biedt het comfort van een 5-sterren hotel. Na een heerlijke lunch gaan we terug naar het hotel.

Ervaring rijker

In de avond maken we een dinner cruise met een traditionele Arabische Show. We varen langs het fraai verlichte Museum of Islamic Art om vervolgens langs de skyline van de prachtige gekleurde woon en werktorens van Doha te varen. Terwijl we van heerlijke gerechten genieten, komen  we bij The Pearl aan. Na een korte stop varen we weer terug. We hebben een geweldige indruk gekregen van dit land dat veel te bieden heeft.

Dit artikel komt uit de Traveletc #1 2019 

Start typing and press Enter to search

Click to Hide Advanced Floating Content