Op zakenreis in Houston, Texas

Op zakenreis in Houston, Texas

“Houston, we have a problem” dé uitspraak waar de Amerikaanse stad door de explosie in de Apollo 13 om bekend staat. Nu wordt deze uitdrukking voor de grap gebruikt en is het Lyndon B. Johnson Space Center van NASA één van de bekendste bezienswaardigheden. Maar Houston is ook bekend vanwege de energie- en de petrochemische sector en zijn er in de stad talloze hoofdgebouwen van grote ondernemingen gevestigd, waaronder banken en medische ondernemingen. Maar wat kan je verwachten tijdens jouw zakenreis in Houston? Wij helpen je daar graag bij!

Op zakenreis naar Houston, Texas

Luchthavens van Houston

Houston is een belangrijk knooppunt voor de luchtvaart, het George Bush Intercontinental Airport is de op zeven na drukste luchthaven van de Verenigde Staten. Daarnaast heeft Houston nog een tweede, kleinere luchthaven: William P. Hobby Airport. Op dit moment wordt er dagelijks door KLM, Lufthansa, Delta en United rechtstreeks gevlogen. Transfer tussen de terminals op de George Bush luchthaven gebeurt met de gratis Skyway (een vorm van bovengronds geautomatiseerd personenvervoer). Houston is dus makkelijk te bereiken voor jouw zakenreis in Houston.

Vervoer in Houston

 • Shuttlediensten: Verschillende shuttlediensten, waaronder minibusjes en limousines, zijn beschikbaar vanaf de luchthaven naar het centrum van Houston. Diverse hotels hebben gratis busjes.
 • SuperShuttle: gedeelde ritdiensten van SuperShuttle kunnen je ophalen bij bedrijven of je hotel.
 • Huurauto: een auto huren is ook aan te raden. Het is relatief goedkoop en de snelste en gemakkelijkste manier om erop uit te gaan en de uitgespreide stad te verkennen. Er zijn voldoende parkeerterreinen en er is een goed onderhouden wegennet. Uniglobe Alliance Travel boekt graag de geschikte huurauto voor jouw reis. Wij weten precies wat wel of niet inbegrepen is en welke verhuurmaatschappij voor jou de beste aanbieding heeft. Onze systemen leggen de mogelijkheden in no-time naast elkaar en wij kunnen je van het beste advies en autohuurboeking voorzien.
 • Metro of bus: Er is een vrij uitgebreid metronetwerk; METRO. De metro’s rijden doorgaans elk kwartier. Ook is er een uitgebreide busdienst.
 • Taxi: de taxi is een nogal dure optie, maar ze zijn in het centrum wel ruimschoots beschikbaar en een goed alternatief om snel van A naar B te reizen in de stad.

Overnachten tijdens jouw zakenreis in Houston

Er is in Houston een ruime keuze aan hotels welke uitermate geschikt zijn voor zakenreizigers. De genoemde hotels zijn prima accommodaties in diverse wijken in de stad:

Centraal gelegen in het zakendistrict en op loopafstand van conferentiecentra. Een prachtig hotel met moderne kamers en luxe faciliteiten. Het Hyatt is een zeer geschikte uitvalsbasis voor een zakenreis in Houston.

Photos by: Hyatt Regency Houston.Op zakenreis in Houston, Texas: Hyatt Regency Houston.

Dit prachtige historische hotel ligt tevens op een steenworp afstand van conferentiecentra in het zakencentrum en vele must see bezienswaardigheden.

Een elegant hotel dat perfect gelegen is in het bruisende Uptown Houston, direct gelegen aan het winkelcentrum ‘The Galleria Houston Mall’. Het hotel is recent volledig gerenoveerd en biedt tevens 90.000 m2 aan eventruimte. Een super locatie voor zakelijke ontmoetingen!

Do’s en don’t bij zakendoen in Houston

 • In Amerika houdt men er meestal een soepele en joviale manier van communicatie op na. Zodra het kan, kan je overschakelen naar een informele aanpak, zoals het gebruik van voornamen.
 • Het gezegde ‘tijd is geld’ wordt heel letterlijk genomen. Kom ter zake!
 • Weesduidelijk,’vertelhetzoalshetis’.
 • Humorisergbelangrijk, maar vermijdgrappenovergevoeligeonderwerpenbijvoorbeeld overreligie,politiek, etc. Het is ’take it or leave it’.
 • Amerikaanse ondernemers zijn meestal op een zeer formele manier gekleed. Draag een pak, ook vrouwen. Dat straalt ondernemerschap uit.

Restaurantsuggesties

Natuurlijk vind je op veel straathoeken een Starbucks, een McDonalds etc. Maar er zijn ook volop geschikte lunch- en dinerlocaties om (met een zakelijke relatie) uiteten te gaan. Een paar suggesties zijn:

 • The FISH: Houston is het mekka voor veel sushi- en visrestaurants door de ligging nabij de Golf van Mexico. Zo is dit Japanse visrestaurant en sushi bar van hoge kwaliteit! Het restaurant werkt nauw samen met lokale boeren en vissers om alleen het beste product op tafel te serveren.
 • Grotto Downtown: de ambiance van een Italiaanse trattoria, de smaak van de klassieke Italiaanse keuken en zalige cocktails… dat is Grotto. Zeker een aanrader!
 • Kulture: Dit restaurant staat in de top 12 van beste restaurants in Houston. Do we need to say more?!

Photos by: The FISH Houston.

Op zakenreis in Houston, Texas: The FISH.

Wilt u een zakenreis in Houston plannen of bent u benieuwd naar de vele mogelijkheden op deze bestemming voor een incentivereis? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Wij helpen u graag bij uw volgende (zaken)reis naar Houston!

Start typing and press Enter to search