Ontspannen reizen? Maak gebruik van een airport lounge tijdens je zakenreis!

Ontspannen reizen? Maak gebruik van een airport lounge tijdens je zakenreis!

Als zakenreiziger vlieg je de hele wereld over, bevind je je iedere keer weer in een andere tijdzone en ben je dus wakker op tijdstippen die je normaliter slaapt. Je hebt soms te maken met een overstap, wachttijd, vertraging en ondertussen wil je ook nog wat werk verzetten. Dit is hét moment dat je koers zet richting een airport lounge!

Wat is een airport lounge?

Een airport lounge is een ruimte op de luchthaven die van alle gemakken voorzien is, zodat de reiziger uitgerust aan zijn vliegreis kan beginnen. Deze lounge is alleen toegankelijk voor leden, genodigden en soms ook tegen bijbetaling. In een aantal gevallen is de lounge ook te gebruiken voor passagiers die zich na een vliegreis willen opfrissen, voorafgaand aan een zakelijke bijeenkomst.

Het is handig om te weten dat er twee soorten airport lounges zijn:

  1. Lounges van een luchtvaartmaatschappij

Luchtvaartmaatschappijen hebben vaak een eigen airport lounge op hun thuisluchthaven. Voor KLM is dat Schiphol, voor British Airways is dat Londen Heathrow en voor Air France is dat Parijs Charles de Gaulle. De  luchtvaartmaatschappijen doen er alles aan om de reiziger in de watten te leggen. Daarnaast hebben sommige luchtvaartmaatschappijen ook eigen lounges op luchthavens die van strategisch belang zijn of waar zij meerdere vluchten per dag op uitvoeren.

  1. Lounges van de luchthaven of van andere aanbieders

Luchtvaartmaatschappijen vliegen vaak naar tientallen bestemmingen wereldwijd. Omdat niet ieder van deze bestemmingen even vaak wordt aangedaan, kunnen luchtvaartmaatschappijen niet op iedere luchthaven een eigen lounge beheren. Om aan de loungebehoefte te voldoen bieden onafhankelijke partijen eigen lounges aan. Kwalitatief verschillen deze lounges per bestemming. Een lounge in een ontwikkelingsland of kleine luchthaven kan worden vergeleken met een kantine maar andere lounges zijn weer van alle luxe en gemakken voorzien.

Hoe kom je in een lounge?

Voor Business en First Class passagiers is toegang tot een lounge bij de ticketprijs inbegrepen. Voor houders van loyaliteitsprogramma’s van een luchtvaartalliantie met een bepaalde status of een Airport Privium of Fast Pass, is de toegang vaak kosteloos of tegen een gereduceerd tarief toegestaan. Daarnaast is het bij onafhankelijke lounges vaak mogelijk om aan de deur toegang te kopen middels een dagpas.

Lounges op Amsterdam Schiphol Airport

Wilt u de wachttijd ook nuttig besteden als u op Schiphol bent? En wilt u ontspannen aan boord gaan? Maak dan gebruik van een van de lounges op Schiphol. Er zijn verschillende mogelijkheden.

Zo zijn de Privium Club Lounge (vóór de security) en de Privium Airside Lounge (na de security) dagelijks geopend en toegankelijk als je een lidmaatschap hebt. De voordelen van een Privium Plus lidmaatschap zijn:

  • Snel inchecken en snelle security- en grenspassage;
  • Toegang tot de Privium Club Lounge en Airside Lounge;
  • Altijd vooraan parkeren en toegang tot de Privium Excellence garage.

Meer informatie over wat de Brexit betekent voor Privium leden met een Brits paspoort vind je hier.

Privium Club Lounge

In de lounge heb je de gelegenheid om prettig te werken, even uit te rusten, een hapje te eten en drinken en er is een uitgebreid buffet. Daarnaast is er gratis Wifi en ligt er een selectie van (inter)nationale kranten voor je klaar. De Privium Club Lounge vind je tussen vertrekhal 1 en 2, schuin achter balierij 9. De Privium Airside lounge ligt na security op de Holland Boulevard bij de E-pier. De entree bevindt zich achter Dutch Bar & Kitchen.

NB: De Privium Club Lounge West is vanwege verbouwing gesloten tot medio 2021.

De KLM  Crown lounge

Deze lounge is voor iedereen met een KLM vlucht of een internationale vlucht uitgevoerd door SkyTeam en is toegankelijk op de dag van vertrek. Voor Business Class passagiers, Platinum en Gold Flying Blue leden en SkyTeam Elite Plus leden is de toegang gratis. Overige reizigers kunnen de lounge betreden tegen betaling.

Aspire lounge 26 of 41

Een andere optie is de Aspire lounge van de wereldwijde vliegtuig-afhandelaar Swissport. Hier kunt u tegen betaling rustig werken of ontspannen. In de lounge zijn er werkplekken, gratis Wifi, kranten en tijdschriften. Ook zijn er diverse snacks en drankjes te krijgen. Het maakt voor het gebruik van deze lounge niet uit met welke luchtvaartmaatschappij u reist, welk frequent flyer programma u heeft of in welke klasse u vliegt.

Zoals je ziet zijn er genoeg mogelijkheden om een zakenreis ontspannen en uitgerust te kunnen beginnen. Onze Business Travel Consultants helpen je graag met een volgende lounge-reservering, wereldwijd!

Travel Well

Jetty Terhaar
Manager Operations Rotterdam

Update: Dit blog verscheen voor het eerst op 02 februari 2021 en werd op 12 september 2022 geactualiseerd met nieuwe informatie.

Bronnen:

  • ikvliegveel.nl
  • insideflyer.nl
  • schiphol.nl

Start typing and press Enter to search