Next level reizen in de Qsuite van Qatar Airways!

Hoe is het om Businessclass te reizen met Qatar Airways?

Ruim een jaar geleden vloog ik, Teamleider Business Travel Miranda, met Qatar Airways naar Doha. Als verrassing kreeg ik op Schiphol een Businessclass boardingpass uitgereikt. Hoe gaaf is dat? Aan boord nam ik plaats in de Qsuite van Qatar Airways. Ik neem je in dit blog graag mee in mijn ervaringen tijdens deze zeer aangename en luxe vlucht!

De Businessclass cabine is ontzettend ruim, voorzien van hightech comfort met veel entertainment opties, een á-la-carte menu en een uur gratis WIFI. Er is ook een laptop-voeding en een USB-poort. En… de stoel kan tot een bed worden getransformeerd. Deze zes uur durende vlucht had van mij best langer mogen duren… ?

Met een glas Bubbels de lucht in

De Businessclass van Qatar Airways is niet zomaar een Businessclass: Qatar Airways is in 2021 namelijk benoemd als de beste luchtvaartmaatschappij ter wereld door Airline Ratings”. De Businessclass ervaring begint natuurlijk met een glaasje bubbels voor het opstijgen. Hoewel Qatar Airways haar thuisbasis heeft in het Midden Oosten (Doha) bieden zij ook een zeer uitgebreide wijnkaart! Van Brut en Rosé Champagne tot bijzondere wijnen en cocktails. Uiteraard zijn er ook diverse alcoholvrije alternatieven, zoals Mocktails.

Uitgebreid dineren bij kaarslicht

Bij Qatar Airways ervaar je ‘Next Level dining’ in de lucht. Wat de Business Class van Qatar Airways bijzonder maakt, naast verrukkelijke maaltijden, is dat je het eten tijdens de hele vlucht á-la-carte kunt bestellen. Je kunt zelf kiezen wat en wanneer je eet en het menu is ook zeer uitgebreid. Zo wordt er minder eten verspild, want je bestelt alleen waar je zin in hebt. Én geen bakje op schoot. Nee, een gedekte tafel met luxe servies en een uitstekende bediening met een LED waxinelichtje erbij. Eerlijk is eerlijk: dat geeft super veel sfeer.

Echt ontspannen reizen

Als je helemaal voldaan bent van al het lekkere eten, kun je je stoel op standje languit zetten en kan het ontspannen beginnen. Iedere zitplaats heeft een scherm met een fors formaat. Met netstroom en USB aansluitingen bij de hand. Een koptelefoon voorzien van ‘noise cancelling’ ligt al klaar. Bij Qatar Airways kun je kiezen voor een eigen afsluitbare cabine aan de raamzijde. Dit is echt een aanrader wanneer je alleen reist. Wanneer je met een reisgenoot reist kun je er ook voor kiezen om stoelen in het midden te nemen. Hierbij is ook de mogelijkheid een tussenscherm te plaatsen voor meer privacy. In elke cabine ligt er een mooie etui klaar met fijne spulletjes van exclusieve Italiaanse merken. Alles om het vliegen zo aangenaam mogelijk te maken.

Het was oprecht een fantastische ervaring, zo wil ik altijd wel vliegen!

Wil je ook een vijf-sterrenbehandeling ervaren in de Qsuite van Qatar Airways tijdens een volgende (verre) zakenreis, inclusief luxe transfer van voordeur tot aan de luchthaven en de aankomst van het verblijfsadres? Ik boek graag de beste deal voor je!

Travel Well

Miranda Hilgers
Teamleider Business Travel Rotterdam

Update: Dit blog verscheen voor het eerst op 28 januari 2020 en werd op 1 april 2022 geactualiseerd met nieuwe informatie.

Start typing and press Enter to search