News: Duurzaam zakenreizen, natuurlijk bij Uniglobe Alliance Travel

Duurzaam zakenreizen, natuurlijk bij Uniglobe Alliance Travel

Duurzaamheid is al jaren een belangrijk onderwerp van gesprek in de maatschappij en ook bij veel van onze klanten. Uiteraard zijn wij ons hiervan bewust en hebben dit onderwerp dan ook hoog op de agenda staan. Daarom zijn wij recent een samenwerking gestart met de Climate Neutral Group (CNG) om samen duurzame zakenreizen mogelijk te maken. Dit partnership maakt het voor jouw organisatie mogelijk om gemakkelijk CO2 te berekenen, direct te compenseren en daarmee aan jullie duurzaamheidsdoelstellingen te voldoen!

In deze nieuwsbrief lees je alles over deze samenwerking, ons gecertificeerde project én geven we je tips om groener en duurzamer te reizen. Wil je meer weten over hoe jouw bedrijf concreet kan bijdragen aan een klimaatneutrale wereld? Neem dan contact op met je Uniglobe Business Travel Consultant.

Over Climate Neutral Group

Je GreenSeat toeslag wordt geïnvesteerd in projecten van de Climate Neutral Group. Een social venture met als doel: het klimaatneutraal maken van organisaties. CNG is de afgelopen vijftien jaar uitgegroeid tot marktleider in de Benelux. Deze positie is te danken aan de grote kennis en ervaring op het gebied van reductie en compensatie van CO2-uitstoot. CNG investeert in duurzame energieprojecten die CO2-uitstoot vermijden en een bijdrage aan de lokale bevolking leveren. De projecten van CNG worden gecontroleerd volgens de richtlijnen van strenge, onafhankelijke partijen, zoals de Verified Carbon Standard (VCS) en de Gold Standard.

Wat is klimaatneutraal vliegen?

Klimaatneutraal vliegen is het compenseren van de schadelijke uitstoot van alle broeikasgassen die door vliegen worden veroorzaakt, door te investeren in duurzame energieprojecten. Met GreenSeat van Climate Neutral Group worden alle broeikasgasemissies, inclusief CO₂, automatisch berekend voor elke vluchtboeking die je maakt. De kosten voor verrekening worden dan standaard op de reizigersfactuur vermeld. Dat geld wordt vervolgens geïnvesteerd in duurzame energieprojecten die ook een positieve bijdrage leveren aan de lokale bevolking in ontwikkelingslanden op het gebied van werkgelegenheid, onderwijs en betere levensomstandigheden.

Hoeveel kost het om de uitstoot van mijn vliegreizen te compenseren?

Op basis van je vlieghistorie kan CNG een schatting maken voor de CO₂-compensatie per jaar. Dit wordt automatisch uitgerekend door een vliegcalculator. Het tonnage en bedrag worden weergegeven op je factuur en, als je daarvoor kiest, ook daadwerkelijk gecompenseerd. Het CO₂-tarief ligt gemiddeld tussen de 1% en 3% van de ticketprijs. Echter, hangt de hoogte van het bedrag ook af van het aantal gevlogen kilometers, of je non-stop vliegt of overstapt.

Hoe ziet een ton CO eruit?

1 ton CO₂-uitstoot staat gelijk aan:

  • Een vlucht Amsterdam-Moskou;
  • 319 liter diesel verbranden;
  • 25.000 kilometer met de trein reizen;
  • 500 dagen ademen;
  • 300 kilo standaard kantoorpapier verbruiken.

Kwaliteitscriteria

Climate Neutral Group garandeert dat de projecten daadwerkelijk zorgen voor een afname van CO2 in de atmosfeer. Het verifiëren gebeurt door onafhankelijke, internationaal erkende bureaus. Ze controleren of de projecten aan nauwkeurig omschreven regels voldoen. Deze regels worden standaards genoemd. Uniglobe Travel consolideert de CO₂-uitstoot van de vluchten standaard voor al haar klanten via een door CNG gecertificeerd VCS Redd+ bosproject. Het project draagt bij aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties en is gecertificeerd volgens de hoogst mogelijke internationale, geverifieerde standaarden.

De VCS-standaard is het meest gebruikte keurmerk op het gebied van CO2-compensatie. VCS staat voor Voluntary Carbon Standard. Het keurmerk staat garant voor directe investeringen in klimaatprojecten in minder ontwikkelde landen. Daarnaast wordt dit standaard gebruikt om te bepalen of er bij een duurzaam project emissiereductie plaatsvindt.

Hoe kan mijn bedrijf groener reizen?

Is de trein beter dan vliegen? Groener reizen is natuurlijk meer dan alleen het compenseren van emissies. Wil je echt groen reizen, dan is de keuze voor een groener vervoermiddel ook belangrijk. Als de reiziger opties heeft (bijvoorbeeld de keuze tussen het vliegtuig of de trein) dan kun je ervoor kiezen om het vervoermiddel te kiezen dat de minste uitstoot veroorzaakt. Als het om vliegen gaat, kan men minder CO₂ uitstoten door te kiezen voor een directe verbinding. Als je veel vliegt en dit niet te vermijden is, kun je kritisch kijken naar de mobiliteit van de organisatie. Wellicht valt er veel klimaatwinst te behalen op zakelijk-, en woon-werkverkeer over de weg. Welk vervoermiddel je ook kiest, ze stoten bijna altijd CO₂ uit. Het is daarom van belang om de rest van de CO₂-uitstoot te compenseren.

Krijg ik een bewijs van hoeveel CO2 er is gecompenseerd?             

Zeker! Je ontvangt van ons een uitgebreide rapportage en een certificaat van CNG als bewijs van de CO2-uitstoot. De rapportage kun je gebruiken om je reisbeleid opnieuw vorm te geven. Daarnaast kun je het certificaat gebruiken voor verantwoording en in- en externe communicatie.

Sustainable Travel Headlines

  • United Airlines lanceerde onlangs het unieke Eco-Skies Alliance Program. Middels dit programma kunnen bedrijven en passagiers bijdragen aan duurzamere vliegtuigbrandstof en het CO2-neutraal maken van de luchtvaart. United is de eerste Amerikaanse luchtvaartmaatschappij die het mogelijk maakt voor individuele klanten om SAF (Sustainable Aviation Fuel) te kopen.
  • De Nederlandse regionale luchthavens Rotterdam Airport, Groningen Airport en Eindhoven Airport nemen deel aan een proef “Power Up”, waarmee ze binnen vijf jaar elektrische passagierslijnvluchten willen opstarten binnen Nederland. Het gaat om een kleinschalige proef, die ondersteund wordt door de Schiphol Group en het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR).
  • Schiphol Airport maakt steeds meer gebruik van zonnepanelen. Zo is het dak van garage P3 inmiddels bedekt met zonnepanelen, die P3 van stroom voorziet. Ook het dak van de nieuwe A-pier krijgt zonnepanelen. Dit jaar leveren de zonnepanelen op de luchthaven al 3x meer stroom dan vorig jaar.
Travel Well!

Team Uniglobe Alliance Travel

Start typing and press Enter to search