Manager Operations Eveline op educational reis naar Singapore

Onlangs vloog Eveline naar Singapore om deel te nemen aan een educational-reis georganiseerd door Singapore Airlines. In dit blog vertelt Eveline meer over deze reis!

Educational naar Singapore

Na met de auto naar Dusseldorf te zijn gereden parkeerden we op P4. Deze parkeergarage ligt op enkele minuten van de terminal met de Skytrain. Zowel P4 als P5 liggen direct aan een Skytrain station waarmee je binnen 3 minuten naar de terminal reist en uitstapt voor de incheckbalies. Een alternatief is parkeren op P8 (parkeerterrein) of P3 (garage) gelijk naast de terminal waardoor je lopend naar de terminal kunt.

Via Dusseldorf Airport

Na ontvangst op Düsseldorf en een snelle check in via een eigen check in balie voor onze groep konden we door de paspoortcontrole. Op Dusseldorf is dit geautomatiseerd via EasyPASS. Je legt je paspoort op de scanner, kijkt in de camera en even later ben je er al door. Dit systeem is geldig voor iedere reiziger vanaf 18 jaar, reizend met een EU paspoort en wordt op meerdere luchthavens in Duitsland gebruikt voor zowel vertrek als aankomst. Zo konden we bij terugkomst ook weer via deze poortjes de terminal betreden. Het scheelt enorm veel tijd en er zijn voldoende poortjes beschikbaar waardoor er nauwelijks wachtrijen zijn. Dusseldorf is sowieso een erg compacte luchthaven, de gates zijn nooit ver lopen nadat je voorbij de paspoortcontrole bent.

educational-naar-singapore-1

Vervolgens mochten we gebruik maken van de Open Sky Lounge, deze lounge van Dusseldorf Airport is toegankelijk voor reizigers van alle maatschappijen tegen betaling van Eur 27,50. Men kan onbeperkt gebruik maken van een beperkt buffet en diverse soorten drankjes.

Met Singapore Airlines vanaf Dusseldorf naar Singapore

Singapore Airlines vliegt vanaf Dusseldorf met een nieuwe Airbus A350-900 met aan boord business, premium economy en economy klasse. Wij zaten in de economy klasse maar ik had, met mijn 1.86 lengte, meer dan voldoende beenruimte. Wat opvalt is de ruimte en het licht aan boord van de A350. Iedere stoel beschikt over een groot eigen in-flight entertainment systeem met daarop veel films, series, muziek en veel meer. De service aan boord is van hoog niveau, het ontbreekt je aan niets. Je ontvang in iedere klasse een menukaart voor de beide maaltijden en je eet met echt bestek. Daartussen komt men veelvuldig langs met drankjes en snacks. En is de bar achterin de galley tussen de maaltijden geopend voor drankjes en snacks.

Overstappen op Singapore

Voor mij was Singapore de eindbestemming maar overstappen op deze luchthaven is heel gemakkelijk. Je zou het in 1,5 uur prima kunnen doen. Aan boord van de intercontinentale vlucht is via het inflight systeem al te zien op welke terminal je aankomt en vanaf welke terminal je aansluitende vlucht vertrekt. Via de plattegrond van de luchthaven kun je dit vervolgens vinden en de reis uitstippelen. Wij moesten van terminal A naar terminal F wat met de Skytrain slechts 5 minuten uit elkaar ligt. Sommige doorvluchten worden momenteel uitgevoerd door Silkair, dochteronderneming van Singapore Airlines. In de loop van dit jaar/2020 worden deze toestellen, en die van Scoot, omgebouwd naar Singapore Airlines toestellen met dezelfde service als de intercontinentale vlucht.

educational-naar-singapore-6

Singapore verrast!

Mocht je tijd hebben om Singapore in te gaan dan zou ik dit zeker aanraden, het heeft mij in ieder geval erg verrast. De stad is erg overzichtelijk en wat opvalt is de netheid, nergens ligt vuil op straat en men houdt zich aan alle (verkeers)regels. Wij bezochten de Arabische wijk Kampong Glam, een leuke wijk met kleine, kleurrijke winkels met bijzondere producten. Vervolgens reden we naar Marina Bay, via enkele straten die in september tijdens de Grand Prix F1 gebruikt worden. Je ziet de rood-witte stoepranden nog liggen.

educational-naar-singapore-1

Marina Bay

Marina Bay is de baai in het centrum vanwaar je een mooi uitzicht hebt op de skyline van de stad en waar ook het beroemde Marina Bay Sands Hotel staat. Dit hotel bestaan uit 3 torens met daarop een ‘boot’.

Educational naar Singapore

Aangrenzend aan het hotel is een groot winkelcentrum met foodcourt waar we hebben geluncht. Je kunt bij één van de circa 20 stands een bordje eten kopen en middenin aan één van de vele tafels je eten nuttigen. Heb je de tijd bezoek dan zeker ook de rooftop van het Marina Bay Sands Hotel. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad en bij goed weer (zoals wij hadden) zie je zelfs de eerste gebouwen in Maleisië.

educational-naar-singapore-1

Foodhallen en Supertree Grove

Wanneer je kiest voor toegang tot het terras van de Ce La Vi bar heb je niet alleen zicht op de bijzondere infinity pool van het hotel, je kaartje a SGD 22 is ook geldig als korting op het eerste drankje. Het diner nuttigen we bij Lau Pa Sat, een foodhall met zo’n 60 food stands die allerhande eten en drinken verkopen. Uit ieder werelddeel is er wel een maaltijd te vinden en dat voor zo’n SGD 5 per bord. Als afsluiter van de dag vertrokken we naar Gardens by the Bay, een enorm park met bloementuinen en 2 enorme kassen. Hier bezochten wij de Supertree Grove. 12 enorme bouwwerken van 25 en 50 meter hoog gevormd als bomen en begroeid met bloemen en planten. Iedere avond om 19.45 uur wordt hier een muziek- en lichtshow opgevoerd. De Garden Rhapsody is de perfecte afsluiter van de dag.

educational-naar-singapore-4

Terug naar Singapore Airport

Na aankomst bij Singapore Airlines haalden we de Chiangi Transit Reward vouchers op. Momenteel heeft Singapore Airlines t/m 30 september 2019 een actie waarbij iedere reiziger die op Singapore overstapt een voucher ter waarde van SGD 20 ontvangt. Deze voucher is te gebruiken in alle winkels op de luchthaven maar je kunt er ook 2 uur toegang tot de Ambassador Lounge in terminal 2 en 3 mee krijgen. Ideaal om even tot rust te komen, te douchen of wat te eten/drinken. Mocht je meer tijd hebben op Singapore voor vertrek of tijdens een overstap dan biedt de luchthaven veel mogelijkheden. Naast diverse winkels en restaurants zijn er ook verschillende tuinen en exposities. Een nieuwste hoogtepunt bij de luchthaven is de ‘Jewel’, dit enorme overdekte park is sinds april open en heeft meer dan 1 miljard euro gekost! Hoogtepunt in de hal is de waterval die vanaf de dakkoepel naar beneden stort en verlicht wordt!

educational-naar-singapore-7

Inmiddels was het tijd om weer naar huis te gaan en na eenzelfde comfortabele terugvlucht landden wij op de luchthaven van Dusseldorf. Meer weten over deze verbinding of overstappen op Singapore? Neem dan gerust contact met mij op!

Start typing and press Enter to search

Click to Hide Advanced Floating Content