eTraveletc: Lufthansa Group & Uniglobe Travel bouwen aan duurzamer reizen!

Lufthansa Group & Uniglobe Travel bouwen aan duurzamer reizen!

eTraveletc. #3 maart 2022

eTraveletc: Lufthansa Group & Uniglobe Travel bouwen aan duurzamer reizen!

De COVID-maatregelen zijn opgeheven, de lentezon laat zich in overvloed zien en de wereld lijkt weer aan onze voeten te liggen. Echter, werden we vorige maand letterlijk en onaangenaam overvallen door een verschrikkelijke inval en inmiddels oorlog op Europees grondgebied. Woorden schieten tekort en we zijn zeer begaan met het lot van het Oekraïense volk, hopend dat er snel een oplossing gevonden wordt voor dit conflict.

Voor zakelijke vliegreizen is de verwachting dat we hierdoor te maken krijgen met meer vluchtwijzigingen en annuleringen, mede als gevolg van het sluiten van luchtruimen. We zien verder dat de olieprijs door het dak gaat. Hierdoor zijn brandstoftoeslagen onvermijdelijk. We informeren en adviseren onze klanten hier zo goed mogelijk over.

Met de actuele gebeurtenissen in Oekraïne in gedachten, willen we ook reisgerelateerd nieuws met je blijven delen en houden wij samen met onze partners oog op de ingeslagen weg van duurzamer reizen. In deze editie lees je bijvoorbeeld hoe wij samen met Lufthansa Group verder inhoud geven aan verduurzaming van (zaken)reisoplossingen.

MVO: Corporate Responsibility bij Lufthansa Group

Een integraal onderdeel van de bedrijfsstrategie van Lufthansa is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Doelstelling van de Lufthansa Group is om in 2050 CO2-neutraal te opereren. Een flinke ambitie dus, die mede bereikt moet worden door samenwerking met treinaanbieders, het vernieuwen van de vloot en toepassen van duurzame vliegtuigbrandstof. Als je in onze online boekingtool UBI een vlucht van boekt, is de CO2 uitstoot van je vlucht direct zichtbaar én kun je deze desgewenst gelijk compenseren. Zo kun je bewuste maar ook duurzame keuzes maken.

Austrian Airlines introduceert duurzame vliegtuigbrandstof én A320neo

Om de flinke ambities van de Lufthansa Group omtrent het reduceren van de CO2 uitstoot te behalen, zal Austrian Airlines vanaf volgende maand 1500 ton Sustainable Aviation Fuel (SAF) tanken. Hiermee wordt jaarlijks ca. 3750 ton CO2 bespaard, vergelijkbaar met een CO2-uitstoot van maar liefst 333 vluchten met een Airbus A320 van Wenen naar Londen.
De meerkosten voor SAF worden gefinancierd met steun van milieubewuste passagiers via het Compensaid programma van de Lufthansa Group. Uiteraard ondersteunen wij dit CO2-reducerende initiatief van harte. Om de verduurzaming kracht bij te zetten, heeft Austrian Airlines tevens ingezet op vlootvernieuwing met de investering in vier A320neo toestellen. Deze worden tussen augustus 2022 en voorjaar 2023 geleverd en zullen ook op de route tussen Wenen en Amsterdam worden ingezet.

Onboard Delights: gezond snacken voor het goede doel

Snacken én tegelijkertijd een goed doel steunen? Het kan op Europese vluchten van Lufthansa-vluchten. Het enige wat je hoeft te doen is een zogenaamde ‘share bar’ te kopen bij de on-board catering. De ‘share bar’ is namelijk niet alleen een heerlijk gezonde reep die je trek stilt, je ondersteunt ook gelijk het Sunshine Project in India. Dankzij dit project kunnen Indiase kinderen naar school en worden zij ondersteund totdat zij op latere leeftijd gaan werken. Zo houd je een dubbel goed gevoel over aan je snackmoment!

(Dubbel) besparen met Lufthansa’s PartnerPlusBenefit

Reis je regelmatig zakelijk met Lufthansa of een van de andere airlines van de Lufthansa Group en ben je op zoek naar een mogelijkheid om te  besparen op je reizen? Door deel te nemen aan het gratis bedrijfsspaarprogramma PartnerPlusBenefit bespaar je kosten op vluchten binnen en buiten Europa. Deelname aan PartnerPlusBenefit, dat speciaal gericht is op het reizende MKB, is uiteraard gratis. Onze Travel experts vertellen je hier graag meer over.

Deelnemers aan PartnerPlusBenefit profiteren nu tijdelijk van 50% korting op het aantal, voor upgrades benodigde, PartnerPlusBenefit points. Deze  actie is geldig op alle vluchten met vertrek vanuit Nederland, uitgevoerd door Air Canada, All Nippon Airways, Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa, SWISS en United Airlines. Reis- en boekingsperiode tot en met 30 april 2022.

Travel Well!

Jouw Uniglobe Alliance Travel team.

Start typing and press Enter to search