5 Tips voor het inpakken van je koffer voor een zakenreis

Tips voor het inpakken van je koffer voor een zakenreis

Het inpakken van je koffer voor een zakenreis heeft een andere aanpak nodig dan een koffer inpakken voor een vakantie of een stedentripje. In een gekreukeld pak een vergaderruimte binnenstappen, geeft immers alles behalve een goede indruk. Als zakenreispartner voor vele MKB-bedrijven hebben wij – ook met betrekking tot het inpakken van je koffer – in de loop der jaren een hoop handigheidjes en kennis vergaard. We delen onze tips graag met je in onderstaand artikel.

Maak eindeloze combinaties

Als zakenreiziger reis je vaak alleen met handbagage. Om ruimte in jouw koffer te besparen, is het verstandig om bij het inpakken van je koffer verschillende kledingcombinaties te maken. Denk bijvoorbeeld aan een donkerblauw pak, een nette blauwe broek en een wit én donker overhemd. Zo kunt u de combinatie: blauw pak – donker overhemd en nette broek en wit overhemd, blauw pak – wit overhemd en nette broek – donker overhemd aantrekken. Ideaal!

Tips voor het inpakken van je koffer voor een zakenreis

Voorkom kreukels

T-shirts, truien en broeken

Kies ervoor om jouw kleding op te rollen in plaats van op te vouwen. Werkt perfect! Let er wel op dat de kleding goed strak ligt voordat u begint met rollen. Het oprollen van kleding bespaart ook nog eens ruimte in je koffer.

Colbert (en maatpak)

Een maatpak (en colbert) opvouwen vraagt om een heel andere techniek. De makkelijkste manier is om eerst de knopen van het colbert te sluiten. Leg het colbert voor je neer, met de achterkant naar boven. Sla de eerste mouw naar achteren en vouw diezelfde mouw nog een keer dubbel, zodat deze netjes op het omgevouwen colbert komt te liggen. Herhaal dit met de andere mouw.

Pak vervolgens een pantalon en sluit de knoop. Vouw de pantalon eerst in de lengte en dan in de breedte dubbel. Leg de pantalon netjes op de colbert en vouw het geheel één keer dubbel. Nu heb je als het goed is een mooi pakket!

Nog een manier om uw maatpak kreukvrij te houden bij het inpakken van je koffer is door Rollor te gebruiken: een onwijs handige gadget waarbij u uw colbert binnen no-time netjes heeft ingepakt. Rollor bestaat uit een systeem van golfkarton en foam wat ervoor zorgt dat de kleding niet gevouwen wordt én er geen druk op komt te staan.

Overhemd

Gebruik een riem tegen het inzakken van de boord van je overhemd. Rol de riem op en plaats het tussen de kraag. Een bijkomend voordeel is dat je direct ziet of jouw overhemd en riem goed matchen. Win – win.

Mocht je onverhoopt toch gekreukte kleding hebben na het inpakken van je koffer: geen probleem. Je kunt altijd de stomerij en wasserette van jouw hotel inschakelen! Check ook jouw hotelkamer op een strijkplank en strijkijzer, de betere zakenreis hotels beschikken hier zeker over.

Kies de juiste koffer

Zorg voor een zo licht mogelijke koffer op wieltjes en bij een handbagagekoffer een apart vak voor je laptop. Zo hoef je niet met verschillende tassen te sjouwen. Tegenwoordig zijn er zelfs koffers die volledig uitgerust zijn met telefoonopladers, geïntegreerde weegschalen en locatietrackers. Zo kun je een eventueel verloren koffer snel en overal opsporen.

Ga slim om met uw toilettas

Gebruik navulflesjes van maximaal 100 mililiter die je kunt vullen met jouw favoriete parfum, shampoo, aftershave, dagcrème etc. Je hebt immers niet een fullsize verpakking nodig tijdens een korte zakenreis. Stop een pakje vochtige doekjes in je koffer, zodat je jezelf altijd even kunt opfrissen. Verfrissingsdoekjes mogen gewoon mee in je handbagage.

Tips voor het inpakken van je koffer voor een zakenreis

Draag een pak in het vliegtuig

Ben je als zakenreiziger slechts kort van huis en zit je na enkele uren alweer in het vliegtuig? Draag je pak – indien mogelijk – al in het vliegtuig. Zo heb je de minste kans op vervelende kreukels. Is er voldoende ruimte in het bagagerek? Leg je colbert dan veilig weg. En vergeet niet om direct bij aankomst je kleding uit te hangen, nog voordat je de hotelbar binnenstapt!

Start typing and press Enter to search