Hoe blijf je fit tijdens een vlucht?

Reizen kan best vermoeiend zijn. Dit geldt niet in het minst voor vliegreizen. Het laatste waar je op zit te wachten is dat je niet fit op je bestemming arriveert, vooral als de agenda vol staat met afspraken. Om fitter het vliegtuig uit te stappen zijn er een aantal tips die je kunt toepassen. Met de tips uit dit blogartikel kom je uitgeruster aan en benut je je zakenreis optimaal.

Het belang van een goede hydratatie

Op een hoogte van 10 kilometer is de lucht anders dan aan de grond. De luchtdruk in de cabine van het vliegtuig wordt kunstmatig hoog gehouden. Omdat er in de lucht op grote hoogte sprake is van minder water bevat de cabine ook drogere lucht. Hierdoor is voldoende water drinken een absolute must. Dit niet alleen voor je huid, maar ook om een fitter gevoel te krijgen.

Fit blijven tijdens de vlucht lijkt vaak alles behalve eenvoudig. De tips uit dit blogartikel kunnen je toch helpen om fit op je bestemming aan te komen.

Geniet van de rust tijdens de vlucht

In het bijzonder wanneer je een lange vlucht hebt gepland is een beetje proberen te rusten vaak geen overbodige luxe. Verschillende zaken kunnen je hier bij helpen. Wat muziek luisteren bijvoorbeeld. Bovendien is het ook altijd een goed idee om een koptelefoon mee te nemen, het liefst met een noise-cancelling functie. Heb je last van het licht in het vliegtuig? Dan kan een oogmasker eveneens een aanrader zijn.

Fit blijven tijdens de vlucht lijkt vaak alles behalve eenvoudig. De tips uit dit blogartikel kunnen je toch helpen om fit op je bestemming aan te komen.

Probeer te bewegen

Het is niet altijd eenvoudig om op een vliegtuig wat beweging te hebben. Toch is het ook niet onmogelijk. In het bijzonder voor lange(re) vluchten wordt het aangeraden om elk anderhalf uur even op te staan en kort door de cabine te lopen. Op deze manier wordt de bloedstroom bevorderd waardoor ook het vocht beter kan worden vastgehouden.

Een goede voorbereiding is cruciaal

Fit blijven tijdens de vlucht kan alleen maar wanneer je in eerste instantie fit het vliegtuig op bent gestapt. Plan je vliegreis daarom ruim van tevoren. Wil jij ook graag als één van de eersten op een comfortabele manier aan boord van het vliegtuig kunnen stappen? Overweeg dan om bijvoorbeeld priority boarding aan te vragen bij je business travel consultant van Uniglobe Alliance Travel.

Start typing and press Enter to search

Click to Hide Advanced Floating Content