Haal alles uit je zakenreis: 5 tips om alles uit je zakenreis te halen

Haal alles uit je zakenreis: 5 tips voor meer werkgeluk tijdens, én na een zakenreis.

Veel zakenreizigers kijken uit naar (soms nieuwe) bestemmingen, nieuwe ontmoetingen en nieuwe ervaringen die gaan plaatsvinden tijdens hun reis. Uit een onderzoek (door Kingston University in Londen en International SOS) blijkt dat hoewel driekwart van de reizigers hun reis als avontuurlijk beschouwen, velen ook wat hobbels op de weg tegenkomen. Denk aan overwerk, slaaptekort en de uitdaging van gezond eten op reis. Sterker nog, de helft voelt meer stress dan op een gewone werkdag en sommigen keren zelfs uitgeput terug naar huis.

Hoe haal je alles uit je zakenreis en zorg je dat je zakenreis niet alleen productief maar ook plezierig is? Hier volgen enkele tips om het meeste uit je zakenreis te halen.

Haal alles uit je zakenreis: 5 tips om alles uit je zakenreis te halen

Tip 1: Maak bewuste voedingskeuzes

Tijdens zakenreizen komen er vaak uitnodigingen om te dineren met klanten of partners, en soms leidt dat tot uitgebreide maaltijden. Ook hotelontbijtbuffetten kunnen verleidelijk zijn. Hoewel het lastig kan zijn, is het voor het lichaam belangrijk om een balans te vinden in wat je eet en drinkt. Een tip is om je koffie- en alcoholinname te beperken om alles uit je zakenreis te halen.

Tip 2: Zorg voor voldoende rust

Een goede nachtrust is uiteraard essentieel voor je energieniveau de volgende dag. Additionele tip: sommige hotels bieden speciale stiltezones, waar geen families slapen en waar ramen en deuren extra geïsoleerd zijn.

Tip 3: Plan efficiënt

Efficiënt plannen is de sleutel tot een stressvrije zakenreis. Allereerst helpt het om ruim op tijd op het vliegveld te zijn. Dit geeft je de rust en de ruimte om door alle controles heen te gaan zonder haast. Aan de andere kant is het net zo belangrijk om je dagplanning niet te vol te proppen. Een overvol schema kan je namelijk overweldigend laten voelen en meer stress geven. Daarom is het zaak om een goede balans te vinden tussen wat noodzakelijk is en wat haalbaar is tijdens je reis.

Tip 4: Comfort tijdens het reizen

Comfort tijdens de reis kan ook zorgen voor een betere werkprestatie na aankomst. Als het reisbeleid het toelaat, kun je overwegen een comfortabelere stoel te kiezen of zelfs voor een hogere vliegklasse te gaan. Deze keuzes kunnen een groot verschil maken in hoe je je voelt tijdens en na de vlucht. Een extra tip voor nog meer comfort: overweeg om voor de vlucht een airport lounge te betreden. Dit biedt je een rustige omgeving waar je kunt ontspannen of werken voordat je aan boord gaat.

Haal alles uit je zakenreis: 5 tips om alles uit je zakenreis te halen

Tip 5: Goede organisatie

Of je nu voor een groot of klein bedrijf werkt, het is handig om een duidelijk reisbeleid te hebben. Dit geeft medewerkers houvast en zorgt voor duidelijkheid over ze mogen verwachten tijdens zakenreizen. Zo haal je alles uit je zakenreis.

Bonus: De mix van zaken en plezier – Bleisure

Volgens de Global Business Travel Association (GBTA) combineert een derde van de mensen zijn zakenreis met een korte vakantie. Deze combinatie van zakelijk reizen en vrije tijd staat bekend als ‘bleisure’. Vooral jongere werknemers, zoals millennials, neigen hier vaker naar. Ze zijn nieuwsgierig en willen hun reis minder zwaar maken. Dus na de zakelijke afspraken nemen ze een paar dagen voor zichzelf. Benieuwd naar

Maar let op, het is belangrijk voor werkgevers om te weten waar hun verantwoordelijkheid ligt. Als een medewerker besluit zijn zakenreis te verlengen met een paar vrije dagen, wie betaalt dan voor wat? En hoe zit het met het aantal vrije dagen dat de medewerker neemt? Het is verstandig hierover duidelijke afspraken te maken. Benieuwd naar meer over Bleisure Travel? Je leest het in dit blog.

Kunnen we jou helpen met alles uit je zakenreis halen? Onze travel consultants staan voor je klaar!

Travel Well!

Start typing and press Enter to search