Dé must have taxi apps: navigeer met gemak de wereld over!

Dé must have taxi apps: navigeer met gemak de wereld over!

Het makkelijkste is natuurlijk als jouw zakelijke reis van begin tot eind compleet is uitgestippeld. Van je vluchten en hotels tot aan de taxi die je naar belangrijke afspraken, bezienswaardigheden of de luchthaven brengt, alles geregeld. Als deze ritten van tevoren vastliggen, is het handig om dit via je reisagent te laten boeken, zodat je er zelf niet over na hoeft te denken. Maar voor die momenten waarop je ter plaatse een taxi moet regelen, delen we in dit blog de must have taxi apps per werelddeel. Ontdek welke taxi app jou het beste door de straten van de wereld loodst.

Dé must have taxi apps: navigeer met gemak de wereld over! - Uber

Dé must have taxi apps: navigeer met gemak de wereld over! - Uber

Waar te gebruiken: Wereldwijd

Uber is één van de bekendste namen onder de taxi apps en heeft als één van de weinige taxi apps wereldwijde dekking. Het is over het algemeen de meest gebruikte optie onder de taxi apps, is makkelijk in gebruik en bied veel diversiteit aan voertuigen en diensten (mini vans, comfort auto’s, extra beenruimte, pinnen in de auto). Uber breidt voortdurend uit, dus je vindt er vaak een rit die perfect bij je wensen past.

Dé must have taxi apps: navigeer met gemak de wereld over! - Grab

Dé must have taxi apps: navigeer met gemak de wereld over! - Bolt

Waar te gebruiken: Zuidoost-Azië

Grab is ideaal voor reizigers naar Zuidoost-Azië (Singapore, Maleisië, Indonesië, Filipijnen, Vietnam, Thailand, Myanmar en Cambodja). Naast auto-taxi’s biedt Grab ook de mogelijkheid om avontuurlijker te reizen, zoals achterop een motorfiets (GrabBike). Een groot voordeel van Grab is dat contante betaling mogelijk is, waardoor je niet verplicht bent een betaalkaart aan je account te koppelen.

 

Dé must have taxi apps: navigeer met gemak de wereld over! - Bolt

Dé must have taxi apps: navigeer met gemak de wereld over! - Bolt

Waar te gebruiken: Europa & Afrika

Bolt, voorheen bekend als Taxify, is een populaire keuze voor taxiritten in Europa en verschillende delen van Afrika. Het staat bekend om eerlijke tarieven en het betrekken van lokale chauffeurs. Misschien kun je via een Bolt-rit nog wat lokale hotspots aan je lijst toevoegen!

 

Dé must have taxi apps: navigeer met gemak de wereld over! - Lyft

Dé must have taxi apps: navigeer met gemak de wereld over! - LyftWaar te gebruiken: Verenigde Staten, Canada

Lyft is naast Uber een belangrijke speler in de Verenigde Staten en Canada voor taxiritten. Lyft hanteert een strenge screeningprocedure voor chauffeurs, naast dat ze het bezit van een rijbewijs van hun chauffeurs checken, controleren zij ook de achtergrond van de chauffeurs. Dit maakt het een veilige optie voor het boeken van taxiritten in de USA en Canada.

 

Dé must have taxi apps: navigeer met gemak de wereld over! - Savaari Taxi

Dé must have taxi apps: navigeer met gemak de wereld over! - Savaari Taxi

Waar te gebruiken: India

Savaari is de grootste taxi app in India. Je kunt via Savaari ook zelf een auto huren op verschillende locaties in India. Met een 24/7 klantenservice ben je altijd verzekerd van ondersteuning, ongeacht het tijdstip. Houd de social media en nieuwsbrieven van Savaari in de gaten voor aanbiedingen gedurende het jaar.

Waarom taxi apps gebruiken in plaats van ter plaatse een taxi te regelen?

Het voordeel van een taxi app is dat je van tevoren een vaste prijs afspreekt voor je rit. Beide partijen gaan akkoord met deze prijs, dus onderhandelen is niet nodig en je staat niet voor onverwachte extra kosten. Bovendien kun je vanaf je huidige locatie een taxi boeken, de app zoekt automatisch een chauffeur in de buurt voor je. Zo hoef je niet op zoek te gaan naar een taxi-standplaats op een onbekende plek. Ook biedt het extra veiligheid; de meeste apps hebben een tracking systeem, zodat je je locatie live kunt delen met anderen en de voortgang van je rit kunt volgen. Verder worden chauffeurs gescreend en bieden de apps ondersteuningsservices voor het geval er iets misgaat met de betaling, de route of de chauffeur.

Als je al weet wanneer je een taxi rit nodig hebt tijdens je zakelijke reis, laat het ons dan vooral weten bij het aanvragen van je reis! We helpen je graag verder met het boeken van transfers en taxiritten. Mocht je toch ter plaatse zijn en onverwachts een taxi nodig hebben, dan hoop ik dat dit blog je heeft geholpen om snel een passend alternatief te vinden. Want waar je reis ook naartoe gaat, er is altijd een rit die je comfortabel en efficiënt naar je bestemming brengt!

Travel Well!

Maud Moleman
Junior Business Travel Consultant

Start typing and press Enter to search