Zakenreisbestemming in opkomst: Moskou

Eind vorig jaar was het zover: na een degelijke voorbereiding mochten we boarden voor onze vlucht naar Moskou. Op uitnodiging van Aeroflot was begin 2018 namelijk het idee geopperd om een educational naar de grootste stad van Europa te organiseren en met succes! Het werd er één met een gouden randje.

Moskou is de grootste stad van Europa

Een educational hoor ik u denken? Een educational is een studiereis waarbij één van onze Uniglobe collega’s een reis organiseert voor hun collega-vestigingen en hun relaties. Door middel van een educational kunnen deelnemers persoonlijke ervaring en inspiratie opdoen met en over het product van onze partners. Hierin ligt de focus met name op organisaties die een zakelijke afzetmarkt hebben binnen het land waar de educational wordt georganiseerd. In dit geval Rusland en dan specifiek de hoofdstad Moskou.

Zakenreisbestemming in opkomst: Moskou

 

Moskou is in iets meer dan 3 uur aan te vliegen vanaf Amsterdam. In totaal heeft Moskou 4 vliegvelden. Doordat er de afgelopen jaren veel kleine steden zijn opgeslokt door Moskou telt de stad inmiddels bijna 15 miljoen inwoners. Hiermee is het de grootste stad van Europa geworden en de 7e grootste stad in de wereld.

Zakenreisbestemming in opkomst: Moskou

Weekend Moskou

Moskou is niet meteen een bestemming waar je aan denkt wanneer je een weekend weg aan het plannen bent met je partner of vrienden. Geheel onterecht, hebben wij ervaren. Moskou is een verrassend gastvrije, hippe en schone stad. Het oude hart van de stad wordt gesierd door een combinatie van historische gebouwen en sovjetflats, die in de avonduren zijn verlicht met prachtige lampjes, waardoor je je in een soort Disneyland waant. Rondom het Rode Plein vind je over het algemeen de meeste bedrijvigheid. Hier staan alle grote zakenhotels en heb je bezienswaardigheden zoals het Bolsjojtheater, Kremlin en de Basiliuskathedraal. Laatstgenoemde is de welbekende Efteling-achtige koepelkerk die aan het begin, of zo je wilt, einde van het Rode plein het aanzicht van de stad siert.

Zakenreisbestemming in opkomst: Moskou

Houd je van kunst en unieke architectuur, dan is een bezoek aan de metro in Moskou een absolute must. Naast dat de metro al bijna 85 jaar het meest gebruikte vervoersmiddel in de stad is (de metro wordt op dagelijkse basis door meer dan 9 miljoen Moskovieten gebruikt), zijn er kosten noch moeite gespaard om er een heus kunstwerk van te maken.

In de verschillende metrostations zijn kunstwerken, beelden, ornamenten of kroonluchters te vinden, waarin je de intellectuele ontwikkeling van de afgelopen decennia terug vindt. Met name in de jaren dertig werd er veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van de metrolijnen. De reden hiervoor was dat de metro werd gezien al prestigeproject door de toenmalige leider Stalin.

Zakenreisbestemming in opkomst: Moskou

Hotels in Moskou

Tijdens de educational mochten wij verblijven in het overweldigende St. Regis Nikolskaya (5*). Dit luxury hotel is één van de tophotels in de stad, gelegen op loopafstand van het Rode Plein. Het hotel heeft zeven type kamers, variërend van Deluxe tot Royal. Laatstgenoemde betreft een compleet appartement met verschillende kamers en een eigen keuken. Naast de kamer biedt het hotel ook een aantal meeting ruimtes (met daglicht), een fitness en spa en zeer goed aangeschreven restaurants. Wanneer je jouw relatie wilt trakteren op een unieke ervaring, dan kun je een transfer met de Bentley van het hotel aanvragen. Deze staat standaard prominent geparkeerd voor de inging van het hotel en is op aanvraag te reserveren.

Zakenreisbestemming in opkomst: Moskou

Ook bezochten wij het Marriott Royal Aurora Hotel. Een luxueus hotel op loopafstand van de prachtige theaters en mooie pleinen. Prachtige diverse type kamers, een binnenzwembad en een schitterende dinerzaal in Art Nouveau Stijl. Vervolgens stond het hotel Metropol op ons lijstje. Een oud historisch hotel recht tegenover het Bolsjojtheater met parkeergelegenheid. Ook hier komt de Art Nouveau Stijl helemaal tot zijn recht. Vanwege de ideale ligging een populair hotel.

Wist je dat:

  • De Russische bevolking sinds 1993 is gekrompen met 6,6 miljoen inwoners naar 142 miljoen inwoners.
  • Rusland is het land met de meeste tijdzones. Rusland heeft maar liefst 11 tijdzones. In Moskou is het 1 uur later dan in Nederland en in de winter 2 uur.
  • In Rusland viert men op 1 januari Nieuwjaar (Juliaanse kalender). Maar men heeft ook het ‘Oud Nieuwjaar’, oftewel het Orthodox Nieuwjaar, dat voorkomt uit de Gregoriaanse kalender.

 

Dit artikel verscheen oorspronkelijk in het magazine van Uniglobe Travel: Traveletc #3 2018.

Start typing and press Enter to search