Tips bij het inpakken van uw koffer voor een zakenreis

Een koffer inpakken voor een zakenreis heeft een andere aanpak nodig dan een koffer inpakken voor een vakantie of een stedentripje. In een gekreukeld pak een vergaderruimte binnenstappen, geeft immers alles behalve een goede indruk.

Als zakenreispartner voor vele MKB-bedrijven hebben wij – ook met betrekking tot het inpakken van uw koffer – in de loop der jaren een hoop handigheidjes en kennis vergaard. We delen onze tips in onderstaand artikel.

Maak eindeloze combinaties

Als zakenreiziger reist u vaak alleen met handbagage. Om ruimte in uw koffer te besparen, is het verstandig om met uw kleding verschillende combinaties te maken. Denk bijvoorbeeld aan een donkerblauw pak, een nette blauwe broek en een wit én donker overhemd. Zo kunt u de combinatie: blauw pak – donker overhemd en nette broek en wit overhemd, blauw pak – wit overhemd en nette broek – donker overhemd aantrekken. Ideaal!

Tips bij het inpakken van uw koffer voor een zakenreis

Voorkom kreukels

T-shirts, truien en broeken

Kies ervoor om uw kleding op te rollen in plaats van op te vouwen. Werkt perfect! Let er wel op dat uw kleding goed strak ligt voordat u begint met rollen. Het oprollen van kleding bespaart ook nog eens ruimte in uw koffer.

Colbert (en maatpak)

Een maatpak (en colbert) opvouwen vraagt om een heel andere techniek. De makkelijkste manier is om eerst de knopen van het colbert te sluiten. Leg het colbert voor u neer, met de achterkant naar boven. Sla de eerste mouw naar achteren en vouw diezelfde mouw nog een keer dubbel, zodat deze netjes op het omgevouwen colbert komt te liggen. Herhaal dit met de andere mouw.

Pak vervolgens uw pantalon en sluit de knoop. Vouw de pantalon eerst in de lengte en dan in de breedte dubbel. Leg de pantalon netjes op uw colbert en vouw het geheel één keer dubbel. Nu heeft u als het goed is een mooi pakket!

Nog een manier om uw maatpak kreukvrij te houden is door Rollor te gebruiken: een onwijs handige gadget waarbij u uw colbert binnen no-time netjes heeft ingepakt. Rollor bestaat uit een systeem van golfkarton en foam wat ervoor zorgt dat de kleding niet gevouwen wordt én er geen druk op komt te staan. Als fervente zakenreizigers zijn wij binnen UNIGLOBE Alliance Travel helemaal fan van deze gadget.

Overhemd

Gebruik uw riem tegen het inzakken van de boord van uw overhemd. Rol de riem op en plaats het tussen de kraag. Een bijkomend voordeel is dat u direct ziet of uw overhemd en riem goed matchen. Win – win.

Mocht u onverhoopt toch gekreukte kleding hebben: geen probleem. U kunt altijd de stomerij en wasserette van uw hotel inschakelen! Check ook uw hotelkamer op een strijkplank en strijkijzer, de betere zakenreis hotels beschikken hier zeker over.

Kies de juiste koffer

Zorg voor een zo licht mogelijke koffer op wieltjes en bij een handbagagekoffer een apart vak voor uw laptop. Zo hoeft u niet met verschillende tassen te sjouwen. Tegenwoordig zijn er zelfs koffers die volledig uitgerust zijn met telefoonopladers, geïntegreerde weegschalen en locatietrackers. Zo kunt u een eventueel verloren koffer snel en overal opsporen.

Ga slim om met uw toilettas

Gebruik navulflesjes van maximaal 10 ml. die u kunt vullen met uw favoriete parfum, aftershave of dagcrème. U heeft immers niet een heel flesje parfum nodig tijdens een korte zakenreis. Stop een pakje vochtige doekjes in uw koffer, zodat u zich altijd even kunt opfrissen. Verfrissingsdoekjes mogen gewoon mee in uw handbagage.

Draag uw pak in het vliegtuig

Bent u als zakenreiziger slechts kort van huis en zit u na enkele uren alweer in het vliegtuig? Draag uw pak – indien mogelijk – al in het vliegtuig. Zo heeft u de minst kans op vervelende kreukels. Is er voldoende ruimte in het bagagerek? Leg uw colbert dan veilig weg. En vergeet niet om direct bij aankomst om uw kleding uit te hangen, nog voordat u de hotelbar binnenstapt!

Click to Hide Advanced Floating Content